|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.02.2016. u 14:15

POBJEDOM ODŠKRINUTI VRATA CILJA

Fudbaleri Borca sutra na Gradskom stadionu od 17 časova, u derbiju 19. kola Premijer lige BiH, dočekuju tuzlansku Slobodu. Već na proljećnoj premijeri izabranike Aleksandra Janjića očekuje tekaž ispit u borbi za opstanak u elitnom društv jer im u goste stiže lider na tabeli, ali u crveno-plavom taboru vlada optimizam da će sutra bodovi ostati u Banjaluci.

Sloboda nije puno mijenjala tim tokom protekle prvenstvene pauze, dok mi jesmo i tu je osnovna razlika između nas i njih. Tuzlaci sigurno dolaze u Banjaluku sa namjerom da osvoje tri boda i tako već sad krenu ka osvajanju jesenje titule, ali i naša je velika želja da savladamo jesenjeg šampiona i tako otškrinemo vrata koja nam stoje na putu do našeg primarnog cilja, a to je opstanak u ligi – rekao je šef stručnog štaba Aleksandar Janjić na današnjoj konferenciji za novinare, istakavši da za sastav neće konkurisati Ajdin Redžić (crveni karton protiv Mladosti u posljednjem kolu), te Fedor Predragović i Miloš Dujković (tri žuta kartona).

Kapiten našeg tima Boris Raspudić predstavljaće jedan od posljednjih bedema pred golom Branislava Ružića. Kao i Janjić, i Raspudić vjeruje u pozitivan ishod po naš tim.

Znamo ko nam dolazi u goste, ekipa Slobode je sastavljena od vrhunskih individualaca, ali oni ne smiju da nas interesuju. Mene zanima kako ćemo mi sutra da izgledamo i ukoliko budemo pravi na terenu, pobjeda i slavlje sa našim navijačima neće izostati – naveo je Raspudić.

Predsjednik Borca Dejan Kusturić osvrnuo se na dosadašnjih 37 dana rada nove uprave, koja je u klub stigla polovinom januara.

Kad smo stigli u klub, isti je bio pred gašenjem. Zatekli smo dug od 15 miliona maraka, računi su bili blokirani, pokidani svi gotovinski tokovi, dugovalo se administraciji, igračima i stručnom štabu, generalno atmosfera oko kluba je bila loša. Nova uprava je pred sebe postavila nekoliko ciljeva a to su uspostavljanje održivog sistema, opstanak u Premijer ligi i početak gradnje pomoćnih terena. Uspjeli smo da obezbijedimo tekuću likvidnost, odnosno ostvaren je prihod od oko 300 000 KM i to od Grada 50 000 KM, od transfera Siniše Saničanina 50 000 KM, potom na osnovu trening kompenzacija 40 000 KM, zatim interni prihodi (članarine, zakup) 15 000 KM, pa uplate sponzora i članova UO od oko 145 000 KM… Takođe, stvorena je odlična atmosfera pred utakmicu, tako da samo od prodaje karata očekujemo prihod od 10 000 KM. Organizovane su vrhunske pripreme prvog tima u iznosu od 50 000 KM, isplaćeni prioritetni dobavljači i to u iznosu od 40 000 KM, te isplaćene rate za kazne po osnovu ranijih presuda od 40 000 KM. Oživljeni su pojedini sudski procesi koji su prijetili da budu nepovoljno završeni po klub, uplaćena je januarska plata svima u klubu, a tokom današnjeg dana isplatićemo i februarsku. Napravljen je reprogram sa Elektrokrajinom po kome je otpisan dug od oko 1.3 miliona KM, te reprogram sa mnogim manjim povjeriocima u iznosu od 90 000 KM. Obezbijeđena je i podrška Grada i već sad možemo reći da će 99 posto gradnja pomoćnih terena krenuti sa početkom građevinske sezone – naveo je Kusturić u svom obraćanju.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net