|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 07.04.2015. u 18:06

POBJEDOM OVJERITI BOD IZ ZENICE

Možda i najteži domaći prvenstveni ispit ovog proljeća fudbalere Borca očekuje sutra na Gradskom stadionu. U okviru 20. kola odmjeriće snage sa Olimpikom, koji na tabeli „duva za vratom“ izabranicima Vlade Jagodića sa bodom zaostatka. Na današnjoj pres konferenciji trener Jagodić je kratko analizirao meč sa Čelikom uz napomenu da su navijači Borca bili „dvanaesti igrač“.

– Moram da počnem današnju konferenciju pohvalama za naše najvatrenije navijače, koji su nam mnogo pomogli da stignemo do povoljnog rezultata u Zenici. Poznato je da nismo dobro otvorili utakmicu, primili smo gol već u 16. minutu, a istovremeno su i naši navijači ušli na svoj dio tribine i zdušno nas podržavali do samog kraja utakmice. Uprkos nešto lošijim vremenskim prilikama i obezbijeđenom TV prenosu, sigurno je da će nam veliki broj navijača, kao i simpatizera, sutra pomoći svojim navijanjem u ovoj veoma važnoj utakmici – rekao je Jagodić.

U sutrašnju utakmicu Borčevi fudbaleri ulaze znatno motivisani, a šef struke posebno je apostrofirao tri motiva.

– Prvi motiv je činjenica da je Olimpik deklasirao Borac u prvom dijelu sezone, ne igrom, već rezultatom. Drugi je položaj na tabeli, a treći činjenica da bismo bodovima iz sutrašnjeg derbija napravili odličnu uvertiru za subotnji okršaj sa liderom Širokim Brijegom, ali i za prvu utakmicu polufinala Kupa BiH – dodao je Jagodić.

Jagodić se pohvalno izrazio o sutrašnjem rivalu.

– Kada govorimo o sutrašnjoj utakmici, Olimpik će biti oslabljen neigranjem Bogičevića i Pandže koji nemaju pravo nastupa, međutim tim sa Otoke ne čine samo njih dvojica. Posebnu pažnju moramo da obratimo na Stefana Figueireda, koji je pravo otkrovenje u proljećnoj polusezoni – zaključio je Jagodić.

Toni Jović je odlično otvorio proljećni dio sezone, postigao je tri gola do sada, a on i njegovi saigrači vjeruju u nastavak pozitivne serije rezultata.

– Kao što je i šef rekao, Olimpik je jedina ekipa koja nas je visoko porazila u tekućoj sezoni i postigla četiri pogotka, a i položaj na tabeli i mogućnost napretka nas dodatno pokreću. Atmosfera među igračima je odlična, među nama nema nesuglasica, u potpunosti smo prihvatili način rada novog trenera i to će se i dokazati sutra na domaćem terenu, pred našim navijačima – istakao je Jović.

Utakmica Borac – Olimpik igra se sutra sa početkom u 17 časova, a sudiće je Predrag Stankić iz Bijeljine.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net