|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 17.11.2016. u 15:00

POLUSEZONU ZAVRŠITI POBJEDOM

Posljednju utakmicu u jesenjem dijelu sezone fudbaleri Borca odigraće u subotu od 13:30 časova na Gradskom stadionu, kada će snage odmjeriti sa ekipom Podrinja iz Janje, jednom od tri sa kojom su crveno-plavi remizirali u dosadašnjem toku sezone. U petom kolu, 3. septembra, na stadionu u Janji mreže su mirovale.

– Uslovno rečeno, u utakmici sa Podrinjem ne možemo puno dobiti koliko možemo izgubiti ukoliko ne budemo pravi. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i činjenice da smo jesenji šampioni, a naša je želja da dobre rezultate iz prethodnog perioda potvrdimo i u subotu kvalitetnom partijom. Isto tako, svjesni smo da nas ne očekuje nimalo lagana utakmica jer ćemo odmjeravati snage sa trećeplasiranim timom prvenstva. Nemamo problema oko sastavljanja ekipe, osim trojice fudbalera koji su od ranije povrijeđeni. Svi igrači koji su iznijeli teret utakmice u Doboju na raspolaganju su i za subotnju utakmicu. Želimo da polusezonu zaključimo pobjedom, iščekujući rezultat utakmice u Zvorniku, gdje igraju Drina i Rudar. Želja nam je da na prvenstvenu pauzu odemo sa 5-6 bodova više u odnosu na Prijedorčane, kako bismo onda na miru mogli da se pripremamo za proljećni dio sezone, uz sve neophodne izvještaje i selektiranja koji prate veliki klub kao što je Borac – istakao je, prije svega, Trivunović na današnjoj konferenciji za novinare.

Spomenuvši selektiranja, Trivunović je potvrdio što je i ranije potencirao u obraćanju medijima – promjena u igračkom kadru će tokom zime sigurno biti.

– Moj izvještaj o polusezoni će biti gotov do nedjelje. Želja mi je da se u ponedjeljak ili utorak sastanem sa rukovodstvom kluba, kako bih čelnicima predstavio taj izvještaj, te iznio plan o igračkom kadru, odnosno o tome koji igrači su nam potrebni kao pojačanja i kojima žemo se sada zahvalitina saradnji, te o planu priprema. Želim da što više juniora počne pripreme sa Borcem, vidjeli ste i da smo u subotu, na utakmici u Doboju, priliku da zaigraju pružili trojici fudbalera iz Borčevog juniorskog pogona. Kada su u pitanju novi igrači, želim da u Borcu igra što više domaćih imena koja su nekada nosila dres ovog kluba, ali o tom – potom, ne bih još o imenima dok ne završim razgovore sa klupskim rukovodstvom – naveo je Trivunović.

Jedan od najvećih problema na subotnjoj utakmici sa Podrinjem Trivunovićevim izabranicima mogao bi da bude teren, koji je u veoma lošem stanju 48 sati prije utakmice.

– Teren je neuslovan, prethodna dva-tri dana se uopšte nije moglo raditi na njemu. Sigurno je da ovakvo stanje travnjaka više odgovara gostima koji u Banjaluku dolaze da se brane i čekaju svoju šansu iz kontranapada. Raduju nas samo najave da se u naredna dva dana u Banjaluci očekuje sunčano vrijeme, tako da bi i stanje terena moglo donekle da se popravi – rekao je šef stručnog štaba Velikana iz Platonove.

U nastavak pobjedonosnog niza i osvajanje novih prvenstvenih bodova uvjeren je i kapiten Boris Raspudić.

– Moja očekivanja su ista, pobjeda i osvajanje cijelog plijena. Ekipu Podrinja ne poznajem jer nisam imao priliku da igram protiv njih, ali sam čuo da su čvrst i jak tim, tako da nam neće biti lako, pogotovo zbog stanja terena. Međutim, ponavljam, idemo na pobjedu, forma nam je u uzlaznoj putanji i malo nam je žao što se u subotu igra posljednje kolo jer se dižemo iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo uspjeti da polusezonu završimo pobjedom i možda čak i odmaknemo Rudar Prijedoru na veću razliku nego što je sada. Atmosfera u ekipi je odlična, nemam nikakvih zamjeri i vjerujem da ćemo polusezonu završiti kao pravi profesionalci – kategoričan je Raspudić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net