PONOVO RADI BORAC!

Fudbaleri Borca poslije dva mjeseca pauze zbog pandemije korona virusa ponovo su na terenu. Nakon 62 dana bez treninga, šef struke našeg kluba Vlado Jagodić izveo je momke na teren. Igrači su trenirali u tri grupe po osam fudbalera, što su praktično tri treninga, dok su golmani trenirali odvojeno. Osim njih na terenu su bili šef stručnog štaba, trener, fizioterapeut i ljekar, odnosno minimalan broj osoba.

-U prvim danima ćemo uraditi određena mjerenja igrača. I dalje čekamo odluku da li će se igrati ili ne. Mi svakako radimo kao da će se igrati, a ako ne bude fudbala, imamo četiri mikro ciklusa po sedam dana koje ćemo odraditi, a onda naravno postupati po daljim uputama saveza, odnosno uprave kluba, rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Igrači su prošli kompletnu medicinsku proceduru, svi su zdravi jer su se tokom pauze striktno pridržavali svih preporuka ljekara. Jedva su svi čekali da izađu na teren.

-Drago nam je što smo konačno počeli sa radom. Trebaće nam vremena da malo vratimo rutinu treniranja. Naravno trebaće vremena i da se priviknemo na treninge u ovim manjim grupama. Lično sam trenirao u karantinu, ali nedostajao mi je teren i lopta. Trebaće nam vremena da uđemo u neku optimalnu formu, istakao je kapiten Stojan Vranješ.

Igračima je očigledno prijao rad s loptom nakon dva mjeseca „suvih“ treninga u kući i u prirodi. Do subote će se znati i da li će sezona u Premijer ligi BIH biti nastavljena, jer tada ističe rok koji je UEFA dala nacionalnim savezima da se izjasne da li se završavaju takmičenja ili se nastavljaju i u kom formatu.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.