|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.10.2014. u 11:03

U PETAK PROTIV BEOGRAĐANA

Utakmica sportskih prijatelja Borca i Crvene zvezde biće istinski spektakl na radost svih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Veliko interesovanje vlada za ovaj meč, koji se igra u petak (10.10.2014) sa početkom u 17 časova.

Ekspedicija gostiju iz Beograda u grad na Vrbasu dolazi u četvrtak, a na dan utakmice održaće jutarnji trening (10 časova). Utakmicu će suditi Edin Jakupović iz Bihaća, a od aktivnog suđenja će se oprostiti banjalučka trojka Dejan Radiša, Aleksandar Gojić i Goran Ćejić. Od Borčevog dresa će se oprostiti dugogodišnji kapiten Draško Žarić.

U predigri prijateljskog susreta između Borca i Crvene zvezde snage će odmjeriti predtakmičari FK Borac i reprezentacije GFS Banjaluka. Uoči početka meča na Gradski stadion će skočiti četiri člana PK Banjaluka, koji će nositi zastave Republike Srpske, grada Banjaluka i klubova Borca i C. zvezde.

Osim navedenih dešavanja predviđeno je da se održi i atletska trka, dok će u pauzi između dva poluvremena  publiku zabavljati plesna grupa “Alegro”. U organizacionom smislu sve je spremno za početak utakmice, a FK Borac se uključio i u akciju podizanja svijesti o osobama sa Daunovim sindromom, te će tako i članovi edukativnog centra “Svjetlice” biti dio ovog spektakla – istakao je Draško Ilić, predsjednik FK Borac.

Ulaznice za ovaj fudbalski spektakl će biti u prodaji od četvrtka po cijenama od 12 maraka za istočnu tribinu i 10 maraka za sjevernu tribinu. U zavisnosti od broja VIP ulaznica, u prodaji će biti i jedan kontigent karata za zapadnu tribinu, koje će se prodavati po cijeni od 20 maraka.

S obzirom na veliko interesovanje evidentno je da svi poklonici sporta i ova dva kluba neće biti u mogućnosti da prisustvuju utakmici obezbijeđen je TV prenos na Radio-televiziji RS. Na adresu našeg kluba je stigao i pozitivan odgovor UEFA, koja je dala zeleno svjetlo za odigravanje ovog meča. U svakom slučaju naša je obaveza da pokažemo gostoprimstvo i budemo pravi domaćini prijateljima iz Beograda, ali i da pokažemo sportskoj javnosti da smo u stanju da organizujemo jedan ovakav događaj, koji je od velikog značaja za naš klub, grad i cijelu Republiku Srpsku – rekao je Robert Zrilić, direktor FK Borac.

Za ovu utakmicu važiće nove akreditacije, koje će biti podijeljene novinarima dan prije utakmice na pres konferenciji.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net