|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.06.2011. u 15:49

PREDSTAVLJEN NOVI TRENER

Zvezdan Cvetković je danas zvanično potpisao ugovor na godinu dana sa našim klubom u kojem stoji opcija produžetka saradnje na još godinu, u slučaju da obe strane budu zadovoljne saradnjom. Cvetković je na zvaničnom predstavljanju rekao da očekuje dobre rezultate sa Borcem u predstojećoj sezoni.

– Projekat Borca koji je šampion apsolutno zadovoljava moje ambicije, a verujem u uspešnu saradnju. Imao sam nekih ponuda iz drugoligaških klubova u Hrvatskoj, ali smatram da sam prerastao taj nivo i kada je stigla ponuda iz Banjaluke oberučke sam je prihvatio. Čestitam Borcu na superiorno osvojenoj tituli, pogledao sam snimke svih utakmica iz drugog dela sezone i video kako je Borac igrao. Smatram da je malo 37 golova koje su Banjalučani postigli, ali je isto tako impozantno da su primili svega 15 pogodaka. Sigurno je da ćemo u narednoj sezoni igrati na pobedu u svakoj utakmici, a u kakvoj formaciji to će da zavisi i od protivnika. Naravno u kvalifikacijama za Ligu šampiona ne možemo da igramo sa tri špica, ali u ligi BiH ćemo forsirati ofanzivan stil – rekao je Cvetković.

Cvetković će u zvaničnim utakmicama da debituje za Borac u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima želi da izbegne klub u kojem je proveo najveći deo igračke karijere, te bio pomoćni trener, šef stručnog štaba, sportski direktor i skaut.

– Nikako ne bih voleo da se sretnemo sa Dinamom. Pored toga moje želje su da izbegnemo BATE Borisov, Partizan i Viktoriju Plzen. Smatram da imamo šansi protiv Maribora i Helsinkija, a ikao ima odličan tim Rozenborg je u velikoj krizi. Međutim, koga god da dobijemo potrudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat.

Sportski direktor kluba Darko Ljubojević,  izjavio je da očekuju uspešnu saradnju sa Cvetkovićem.

– Svi znaju da su naše ambicije visoke i u narednoj sezoni, a mislim da smo dovođenjem Zvezdana Cvetkovića napravili pravi potez. Očekujemo da naredna godina bude rezultatski uspešna rekao je Ljubojević i dodao je da se trenutno vode razgovori sa igračima kojima je istekao ugovor.

Ima desetak fudbalera kojima ugovori ističu ovog ljeta i mi sa nekima već razgovaramo. Među njima je i Darko Maletić, već smo pričali na temu ostanka, ali svi vi znate da on želi da napravi još jedan ugovor u inostranstvu. Isto tako imamo kontakte sa potencijalnim pojačanjima, a videćemo šta će da se desi – rekao je Ljubojević.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net