ПРЕДСТАВЉЕН ВЛАДО ЈАГОДИЋ

Нови шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац умјесто Зорана Драгишића биће Владо Јагодић, који ће по четврти пут сјести на тренерску клупу Великана из Платонове и који је данас званично представљен. Јагодић је са Борцем договорио сарадњу на двије године, а дебитоваће у суботу, када ће Борац од 19 часова на Градском стадиону снаге одмјерити са добојском Слогом.

– Добојска Слога је тријумфовала у прошлом колу над Звијездом 09 постигавши пет голова и имају пуно право да у Бањалуку дођу оптимистички расположени, поготово што је Борац поражен у Мркоњић Граду, што нико није очекивао. Међутим, рекао сам да врло брзо морамо да ухватимо прави ритам, а то подразумијева побједу над Слогом из Добоја. Волио бих да је принцип исти као у Премијер лиги, да постоји репрезентативна пауза па да додатно „дорадим“ екипу, али ситуација је таква каква јест, немам пуно времена тако да не треба да се очекују неке велике промјене у систему, али приступ мора да буде онакав како захтијева дрес Борца, екипа мора да буде офанзивна и ефикасна – рекао је Јагодић на данашњој прес-конференцији, дотакавши се и играчког кадра.

– На списку имам 31 играча, од којих за сада на тројицу не могу да рачунам. Борис Гаврић је изгубљен до краја полусезоне због повреде кољена, Дарко Малетић тренира инвидуално по плану доктора и физиотерапеута, док Борис Распудић јучерашњи тренинг није могао да одради како треба. Нема кажњених играча, а ту је плејада јуниора и млађих фудбалера. Међутим, треба да се размишља и о томе да се млађи фудбалери „изгубе“ у оваквим ситуацијама, а питање је да ли је за ову утакмицу добро оптеретити искусне играче. То су све ствари о којима треба да размишљамо, те треба да из садашњег играчког кадра извучемо оно најбоље што нам је потребно за побједу која је нама сад најважнија. Да ли ће то бити разликом од једног или пет голова, то у овом тренутку нико не може да предвиди, али знамо кога имамо против себе, Слогу сам већ скаутирао и не признајем да ме ико може изненадити. Прва утакмица је најбитнија, о другим ће се говорити кад дође вријеме, али свакако да пред вама могу јавно да кажем да је циљ, без резерве, повратак у Премијер лигу. Лично, волио бих да будемо јесењи прваци јер сам већ рекао да су други клубови добили вјетар у леђа да лове Борац док је рањив и зато морамо да будемо опрезни. Око састава за утакмицу не могу ништа да вам кажем јер и ја још упознајем играче, кад сам им пружао руку у свлачионици, неке сам и видио први пут, тако да се до самог почетка утакмице неће знати ко ће истрчати на терен.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.