|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 25.08.2016. u 16:19

PREDSTAVLJEN VLADO JAGODIĆ

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac umjesto Zorana Dragišića biće Vlado Jagodić, koji će po četvrti put sjesti na trenersku klupu Velikana iz Platonove i koji je danas zvanično predstavljen. Jagodić je sa Borcem dogovorio saradnju na dvije godine, a debitovaće u subotu, kada će Borac od 19 časova na Gradskom stadionu snage odmjeriti sa dobojskom Slogom.

– Dobojska Sloga je trijumfovala u prošlom kolu nad Zvijezdom 09 postigavši pet golova i imaju puno pravo da u Banjaluku dođu optimistički raspoloženi, pogotovo što je Borac poražen u Mrkonjić Gradu, što niko nije očekivao. Međutim, rekao sam da vrlo brzo moramo da uhvatimo pravi ritam, a to podrazumijeva pobjedu nad Slogom iz Doboja. Volio bih da je princip isti kao u Premijer ligi, da postoji reprezentativna pauza pa da dodatno “doradim” ekipu, ali situacija je takva kakva jest, nemam puno vremena tako da ne treba da se očekuju neke velike promjene u sistemu, ali pristup mora da bude onakav kako zahtijeva dres Borca, ekipa mora da bude ofanzivna i efikasna – rekao je Jagodić na današnjoj pres-konferenciji, dotakavši se i igračkog kadra.

– Na spisku imam 31 igrača, od kojih za sada na trojicu ne mogu da računam. Boris Gavrić je izgubljen do kraja polusezone zbog povrede koljena, Darko Maletić trenira invidualno po planu doktora i fizioterapeuta, dok Boris Raspudić jučerašnji trening nije mogao da odradi kako treba. Nema kažnjenih igrača, a tu je plejada juniora i mlađih fudbalera. Međutim, treba da se razmišlja i o tome da se mlađi fudbaleri “izgube” u ovakvim situacijama, a pitanje je da li je za ovu utakmicu dobro opteretiti iskusne igrače. To su sve stvari o kojima treba da razmišljamo, te treba da iz sadašnjeg igračkog kadra izvučemo ono najbolje što nam je potrebno za pobjedu koja je nama sad najvažnija. Da li će to biti razlikom od jednog ili pet golova, to u ovom trenutku niko ne može da predvidi, ali znamo koga imamo protiv sebe, Slogu sam već skautirao i ne priznajem da me iko može iznenaditi. Prva utakmica je najbitnija, o drugim će se govoriti kad dođe vrijeme, ali svakako da pred vama mogu javno da kažem da je cilj, bez rezerve, povratak u Premijer ligu. Lično, volio bih da budemo jesenji prvaci jer sam već rekao da su drugi klubovi dobili vjetar u leđa da love Borac dok je ranjiv i zato moramo da budemo oprezni. Oko sastava za utakmicu ne mogu ništa da vam kažem jer i ja još upoznajem igrače, kad sam im pružao ruku u svlačionici, neke sam i vidio prvi put, tako da se do samog početka utakmice neće znati ko će istrčati na teren.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net