|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 04.07.2017. u 13:48

PREDSTAVLJENA NLB BANKA, BORAC ODBIO PRIJEDLOG BH TELEKOMA OKO TV PRAVA

Fudbalski klub Borac prvi je učesnik Premijer lige BiH koji je javno objelodanio da ne prihvata uslove kompanije BH Telekom oko TV prava u narednoj takmičarskoj sezoni! Naime, juče se u pojedinim medijima pojavila informacija da spomenuta kompanija želi da uloži daleko veća sredstva u elitno bh. fudbalsko takmičenje, a da zauzvrat raspolaže svim pravima za TV prenose putem platforme Moja TV.

Međutim, na današnjoj konferenciji za novinare, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac zadužen za finansije i marketing Vedran Pušić istakao je da Borac na takav aranžman sa spomenutim operaterom neće pristati iz komercijalnih razloga.

– Fudbalski klub Borac je već ranije sklopio dogovor sa TV Arena sport o prenosu 8-10 utakmica sa Gradskog stadiona, dio će biti prenošen putem javnog emitera BHT1, a ostatak bi prenosila lokalna televizija Elta. To smo saopštili i svim našim sponzorima koje smo do sada uključili u sponzorski pul, ali i onima koji će tek postati dio istog kroz prodaje sponzorskih paketa, tako da zvanično mogu da kažem da Borac neće pristati na ponudu koju je BH Telekom uputio na adresu FS BiH. Nama je u cilju regionalna promocija kako naših igrača, tako i samog Borca, to smo rekli i našim sponzorima, a to ovim aranžmanom Saveza i BH Telekoma ne dobijamo – rekao je Pušić, precizirajući o kakvom se dogovoru radi.

– BH Telekom je Savezu ponudio iznos od 1 500 000 KM na godišnjem nivou za period od tri godine. Od tog iznosa, trećina ide za sponzorstvo lige koja bi se i dalje zvala BH Telekom Premijer liga, dio će biti uplaćen u zavisnosti od eventualnog plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a treći dio od 500 000 išao bi klubovima, s tim da ne svi dobili jednak iznos. Maksimalan iznos koji klub može da dobije je 100 000 KM, s tim da bi morao da ispuni određene kriterijume, a to su posjećenost na tribinama, pozicija na tabeli… S tim u vezi, Borac bi morao da osvoji titulu i da ima prosječno 8000-9000 gledalaca da bi dobio iznos, a može da bude i u donjem dijelu tabele pa da dobije samo 20-ak hiljada. Na to nismo željeli da pristanemo jer ne želimo da nam zbog tog iznosa “vise” sponzorski paketi – kategoričan je Pušić.

Na današnjoj konferenciji za novinare, javnosti je kao novi sponzor kluba predstavljena i NLB banka, čiji se generalni direktor Radovan Bajić obratio predstavnicima medija, ne skrivajući zadovoljstvo pozitivnom atmosferom i u oko kluba, te izrazivši nadu da će klub iz Platonove ulice sljedećeg ljeta nastupati na evropskoj sceni.

Takođe, priliku da se obrate novinarima danas su dobili i predstavnici pionirske selekcije Borca, koja se nedavno okitila titulom šampiona BiH. Tako su se danas predstavnicima medijskih kuća obratili trener Dragan Benić, pioniri Dejan Javorac i Luka Bobić, kao i šef omladinske škole Borca Igor Janković.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net