|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 16.02.2017. u 15:26

PREDSTAVLJENI BOJAN BURAZOR I MILOŠ ĐORĐEVIĆ

Miloš Đorđević i Bojan Burazor, koji su u zimskom prelaznom roku zadužili crveno-plavu opremu, predstavljeni su danas na konferenciji za novinare koja je održana u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu. Bojan Burazor, čija je primarna pozicija zadnji vezni igrač, u redove Borca stigao je iz tabora prijedorskog Rudara, najvećeg konkurenta klubu iz Platonove ulice u borbi za titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, dok je Miloš Đorđević, krilni napadač, u Borac i Banjaluku došao nakon što je prethodno nosio dres Slavije iz Istočnog Sarajeva.

– Sa Bojanom je potpisan ugovor na dvije, a sa Milošem na tri godine. Detalji njihovog dovođenja nisu nikakva tajna: za Bojana je Rudaru plaćeno 7 000 KM, a klub iz Prijedora će dobiti i 15 posto od narednog Bojanovog transfera, dok smo Slaviji za Miloša Đorđevića platili 10 000 KM. U pregovorima smo i oko prelaska Bojana Čudića u naš tabor, čime bi prelazni rok po pitanju novih igrača bio završen. Kada su u pitanju odlasci, napuštaju nas Nenad Kiso i Srđan Bečelić. Sa prvim smo usmeno dogovorili saradnju na kraju prošle godine, bez potpisanog ugovora, nedavno smo ponovo, nakon prelaznog roka, sjeli za sto, nismo postigli dogovor i sportski i ljudski smo se rastali. Bečeliću je saopšteno da će Siniša Dujaković biti prvi izbor na poziciji desnog beka, Bečelić to nije prihvatio i izrazio je želju za promjenom sredine. Nakon današnjeg treninga biće poznat još jedan igrač koji će potražiti novi klub – rekao je član Upravnog odbora Borca Vico Zeljković, osvrnuvši se i na aktuelnu situaciju u klubu.

– Nedavno su fudbalerima isplaćene tri plate, a u toku sljedeće sedmice biće uplaćen jedan dohodak Radnoj zajednici i trenerima u omladinskoj školi. U toku sljedeće sedmice počeće se i sa ograđivanjem pomoćnog terena iza sjeverne tribine, nakon čega će se krenuti u realizaciju montažne tribine kapaciteta 200 mjesta. Takođe, već sad razmišljamo o dobijanju licence za nastup u Premijer ligi i želja nam je da sve po tom pitanju riješimo već na prvostepenom postupku. Biće, svakako, poteškoća,  pojedinim povjeriocima su već isplaćeni određeni iznosi (Petar Ilić 30 000, Vladan Grujić 18 000, Joco Stokić 27 000), postoji i jedan broj sa kojima treba obaviti razgovore, ali od obaveza ne bježimo – istakao je Zeljković.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net