|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 21.01.2016. u 23:29

PREDSTAVLJENI JANJIĆ, RASPUDIĆ I MALETIĆ

Tri dana po dolasku novog rukovodstva Fudbalskog kluba Borac, dovedena su i prva pojačanja sa kojima seniorski tim Velikana iz Platonove dobija sasvim drugu dimenziju za nastavak premijerligaške sezone. Naime, crveno-plavu opremu danas su zadužili ljubimac Istoka i najveći navijač Borca među fudbalerima Boris Raspudić, koji je protekle dvije sezone nastupao u Singapuru za DPMM, sa kojim je osvojio Liga kup i šampionsku titulu, te Darko Maletić, koji se u Borac i Banjaluku vraća iz mostarskog Veleža.

Iskusni štoper saradnju sa Borcem dogovorio je na dvije godine, Darko Maletić će nositi crveno-plavi dres  u narednih godinu dana, dok je danas u Trofejnoj sali zvanično predstavljen i novi šef strunog štaba Aleksandar Janjić, koji je na toj funkciji zamijenio Željka Vranješa, koji se vraća na mjesto prvog trenera juniorskog pogona, sa kojim će pokušati da osvoji šampionsku titulu i plasira se u juniorsku Ligu šampiona, što bi bio ogroman uspjeh za omladinsku školu kluba iz Platonove 6. Inače, Janjić je rođen 28. februara 1969. godine u Loznici, u Borac stiže iz redova Javora iz Ivanjice koji je sa klupe predvodio u sezoni 2014-15 u Prvoj ligi Srbije i plasirao se u Superligu Srbije, u kojoj je u tekućoj sezoni sa Ivanjičanima,  u prvom dijelu sezone, bio i u samom vrhu tabele, a polusezonu završio na osmom mjestu. Saradnju sa Borcem Janjić je dogovorio na godinu dana, pomoćni treneri biće mu Milan Simeunović i Milorad Bilbija, dok trener golmana i dalje ostaje Radovan Gajić.

– Veoma mi je drago što sam stigao Borac i Banjaluku. Pravi je izazov preuzeti ulogu prvog trenera Borca u ovom trenutku i biće nam potrebno dosta energije, rada i truda kako bismo stigli do cilja koji je Borac zacrtao, a to je opstanak u Premijer ligi. Takmičenje poznajem, pratio sam ga, a Borčeve utkmice sam gledao na diskovima i u direktnim prenosima na TV ekranima, tako da sam za sada dovoljno upućen. Najvažnije od svega je da što prije upoznam ekipu kao i oni mene i da ostvarimo odnos kakav treba da imamo jer malo je vremena a puno posla. Zato će morati da potroše mnogo truda i nerava da me istrpe, kao i ja njih, ali sigurno je da očekujem dobar rad i atmosferu u ekipi. Sada su nam još došla dva nova fudbalera, sa kojima smo dobili dodatni kvalitet i iskustvo – rekao je novopostavljeni trener Borca Aleksandar Janjić u svom prvom zvaničnom obraćanju predstavnicima medija.

U narednim danima javnost može da očekuje još promjena u igračkom kadru kluba iz Vladike Platona 6.

– U narednim danima ću se podrobnije upoznati sa ekipom i vidjeti koje igračemo ćemo eventualno otpustiti, a u isto vrijeme već se razgovara sa dodatnim potencijalnim pojačanjima i u zavisnosti od toga razmišljaćemo o eventualnim odlascima. Sigurno je da nećemo gomilati igrače, potreban nam je kvalitet, a ne puko povećanje igračkog fonda – nastavio je Janjić.

Što se tiče priprema, bivši trener Javora istakao je da ekipa već u nedjelju kreće put etno sela Stanišići, gdje ostaje do 30. januara, a za 3. februar planirana je prva kontrolna utakmica. Odmah nakon toga Borčeva ekspedicija krenuće na drugi dio priprema, još nije poznata destinacija, a u opticaju su Ohrid i Crnogorsko primorje.

Kako smo već rekli, Boris Raspudić je od februara 2014. godine nosio dres kluba DPMM u najjačem rangu singapurskog fudbala i u prvoj sezoni sa tim klubom osvojio Liga kup (postigao gol u finalu) te u prošloj i šampionsku titulu, prvu u klupskoj istoriji.

– Lijepo je igrati u inostranstvu, ali je lijepo i vratiti se kući. Neću imati problema sa uklapanje sa igračima koji su trenutno tu, a mi stariji treba da budemo primjer i smatram da uz pravi rad možemo da izborimo opstanak – istakao je Raspudić.

Darko Maletić će dres Borca nositi narednih godinu dana i potom završiti karijeru, što mu je, kako je istakao danas, i bila velika želja – da u klubu u kom je ponikao okači kopačke o klin.

– Srećan sam i uzbuđen što sam ponovo u Borcu. Želio bih prije svega da se zahvalim upravi što mi je dala priliku da ponovo zaigram u crveno-plavom dresu i u njemu završim karijeru. Nadam se da ćemo Boris i ja, kao najiskusniji, dati veliki doprinos u misiji opstanak. Treba svi da se uključimo i izborimo nastup u eliti i sljedeće sezone, a već od ljeta da klub krene u pravom i daleko boljem smjeru. U klub je stigla nova uprava sa novom enegrijom, prvenstveni cilj je opstanak a od ljeta treba da krenemo u rješavanje krucijalnih pitanja za klub – naveo je Maletić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net