ПРЕДСТАВЉЕНИ МАЛБАШИЋ И ДРАГИШИЋ, ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ 17. ЈУНА

У Трофејној сали на Градском стадиону данас је уприличена конференција за новинаре, на којој су званично представљени нови директор и шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац. Роберта Зрилића на директорској функцији мијења некадашњи фудбалер Борца и члан генерације која је 1988. и 1992. године освојила Куп Југославије и Митропа куп Стојан Малбашић, док ће Борчета Средојевића на тренерској клупи замијенити Зоран Драгишић.

Једна од новина која је данас објелодањена јесте и одржавање донаторске вечери ФК Борац, која ће бити одржана 17. јуна на Градском стадиону у луксузно опремљеном шатору са почетком у 18 часова, са циљем да се сви потенцијални донатори доведу на лице мјеста како би имали увид у оно чиме Фудбалски клуб Борац располаже. Према ријечима предсједника Фудбалског клуба Борац Дејана Кустурића, циљ донаторске вечери, на коју ће бити позвани политички и привредни субјекти Бањалуке и Републике Српске, као и бројни спортисти и музичар, јесте прикупљање износа од 400 000 КМ, који ће бити утрошен на инфраструктурне пројекте на Градском стадиону, санирање дуговања насталих у периоду када су клубом руководиле претходне управе, те као саставни дио буџета за наредну такмичарску сезону у којој Борац има велика планове.

На данашњој конференцији за новинаре Кустурић се осврнуо и на спорну премијерлигашку лиценцу Фудбалског клуба Челик за наредну такмичарску сезону. Наводно, Борац има валидне доказе да зенички премијерлигаш није смио да добије лиценцу за наступ у такмичењу од стране Првостепене комисије зато што није измирио дуговања према свом некадашњем тренеру Влатку Главашу и фудбалеру Елдину Адиловићу.

Адвокатска канцеларија Стевановић, правник заступник Главаша и Адиловића, наводи да посједује првостепене и другостепене пресуде по којима Челик дугује новац споменутом двојцу који није исплаћен и да су те пресуде уредно доставили у канцеларију ФС БиХ. Међутим, Комисија за лиценцирање ФС БиХ, наводно, није имала увид у исте када је доношена одлука о издавању лиценце.

Према Кустурићевим ријечима, Борац ће током сутрашњег дана предсједнику Комисије за лиценцирање доставити валидне доказе о дуговањима Челика, а више информација требало би да буде познато у наредних неколико дана.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.