|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 25.05.2016. u 15:55

PREDSTAVLJENI MALBAŠIĆ I DRAGIŠIĆ, DONATORSKO VEČE 17. JUNA

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu danas je upriličena konferencija za novinare, na kojoj su zvanično predstavljeni novi direktor i šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac. Roberta Zrilića na direktorskoj funkciji mijenja nekadašnji fudbaler Borca i član generacije koja je 1988. i 1992. godine osvojila Kup Jugoslavije i Mitropa kup Stojan Malbašić, dok će Borčeta Sredojevića na trenerskoj klupi zamijeniti Zoran Dragišić.

Jedna od novina koja je danas objelodanjena jeste i održavanje donatorske večeri FK Borac, koja će biti održana 17. juna na Gradskom stadionu u luksuzno opremljenom šatoru sa početkom u 18 časova, sa ciljem da se svi potencijalni donatori dovedu na lice mjesta kako bi imali uvid u ono čime Fudbalski klub Borac raspolaže. Prema riječima predsjednika Fudbalskog kluba Borac Dejana Kusturića, cilj donatorske večeri, na koju će biti pozvani politički i privredni subjekti Banjaluke i Republike Srpske, kao i brojni sportisti i muzičar, jeste prikupljanje iznosa od 400 000 KM, koji će biti utrošen na infrastrukturne projekte na Gradskom stadionu, saniranje dugovanja nastalih u periodu kada su klubom rukovodile prethodne uprave, te kao sastavni dio budžeta za narednu takmičarsku sezonu u kojoj Borac ima velika planove.

Na današnjoj konferenciji za novinare Kusturić se osvrnuo i na spornu premijerligašku licencu Fudbalskog kluba Čelik za narednu takmičarsku sezonu. Navodno, Borac ima validne dokaze da zenički premijerligaš nije smio da dobije licencu za nastup u takmičenju od strane Prvostepene komisije zato što nije izmirio dugovanja prema svom nekadašnjem treneru Vlatku Glavašu i fudbaleru Eldinu Adiloviću.

Advokatska kancelarija Stevanović, pravnik zastupnik Glavaša i Adilovića, navodi da posjeduje prvostepene i drugostepene presude po kojima Čelik duguje novac spomenutom dvojcu koji nije isplaćen i da su te presude uredno dostavili u kancelariju FS BiH. Međutim, Komisija za licenciranje FS BiH, navodno, nije imala uvid u iste kada je donošena odluka o izdavanju licence.

Prema Kusturićevim riječima, Borac će tokom sutrašnjeg dana predsjedniku Komisije za licenciranje dostaviti validne dokaze o dugovanjima Čelika, a više informacija trebalo bi da bude poznato u narednih nekoliko dana.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net