|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 02.11.2012. u 13:58

PREKINUTI NEGATIVNU TRADICIJU U TREBINJU

Gostovanje u Trebinju u okviru 12. kola BH Telekom Premijer lige BiH je jedno od najtežih za fudbalere Borca. Još uvijek nemaju pobjedu na stadionu Police, ali tradicije postoje da bi se rušile. Iako su protekle sedmice odradili jedan trening manje u odnosu na predviđeni plan to ne remeti odličnu atmosferu koja vlada u među izabranicima Slobodana Starčevića. Trener Borca je svjestan snage protivnika, ali isto tako vjeruje u kvalitet koji posjeduje njegova ekipa.

– Utakmice između Leotara i Borca su uvijek bile na visokom nivou. Trebinjci ove sezone imaju problem domaćih utakmica, jer su neplanirano izgubili neke bodove. Međutim, znamo da se za njih vezuje epitet “domaćinska ekipa”, što nam dodatno otežava posao ako želimo da ostanemo neporaženi. Protekle sedmice smo imali određenih problema u organizaciji rada, ali pokazali smo jedno zajedništvo i da djelujemo kao tim u svim situacijama. Iskreno se nadam jednoj dobroj fudbalskoj predstavi i pozitivnom rezultatu – istakao je Starčević.

Trebinjac u redovima Borca Branislav Krunić najbolje poznaje prednosti i mane Borčevog sutrašnjeg rivala.

– Očekuje nas vrlo teško gostovanje. Ako znamo da smo u četiri prvenstvene utakmice zabilježili isto toliko poraza onda se uloga favorita mora pripisati domaćinu. Međutim, naša “pas” igra bi trebala doći do izražaja na njihovom terenu, koji je izuzetno kvalitetan u ovo doba godine, i ako budemo ostvarili veći posjed lopte onda će kao plod takvih akcija da se stvaraju i prilike pred njihovim golom. Realizacija nam je zakazala u meču protiv Veleža, a sutra je prilika da popravimo taj segment igre – naglasio je Krunić.

Trener Borca je na kraju dodao da atmosfera u ekipi nijednog trenutka nije bila narušena i da su igrači zadovoljni što im je riješen određen dio dugovanja. Na put nisu krenuli Aleksandar Radulović i Vule Trivunović zbog žutih kartona, dok su svi ostali spremni da odgovore zahtjevima sutrašnjeg izuzetno važnog susreta. Utakmica na stadionu Police počinje u 13.30 časova uz direktan TV prenos na BHT 1, a sudiće ju Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, sa pomoćnicima Edinom Imamovićem (Sarajevo) i Davorom Beljom (Mostar).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net