Премијерлигашка трка: Побједа за крај дерби серије

Фудбалска драма са срећним крајем по наше „црвено плаве“, епилог је двобоја на Градском стадиону у Бањалуци.

У једном од највечих дербија овдашњег фудбала наши фудбалери савладали су сарајевски Жељезничар са 3:2, а до три бода стигли смо поготком Ранка Јокића у 94.минуту.

Почело је онако како смо планирали.

Прво је Зоран Квржић (6′) начео „Жељу“ , а потом је нашу предност дуплирао Јово Лукић (25′).

Ипак, гости узвраћају преко Сулејмана Крпића који је до 68.минута донио поравнање својој екипи.

Реми је већ висио у ваздуху, али је Ранко Јокић био бржи од посљедњег судијског звиџука и на сјајан начин је искористио прилику која му се указала да пошаље лопту мрежу за велику побједу.

„Одиграли смо веома добро уводни пола сата. Дошли сми до вођства, а поред тога смо имали још неколико веома добрих прилика које нисмо претворили у погодак. Након тога смо дозолили противнику да нам из транзиције постигне гол. У другом полувремену не користимо велику прилику, а након тога наш противник стиже до изједначења. Утакмица се отворила са обје стране, а у судијској надокнади стижемо до бодове. У Сарајеву смо примили гол у задњој минути, а сада смо га постигли. То је фудбал. Честитам својим играчима. „, рекао је Винко Мариновић, шеф стручног штаба ФК Борац.

Након серије од пет дерби утакмица у минулом периоду и 14 премијерлигашких рунди наши фудбалери су на првом мјесту табеле. На репрезентативну паузу одлазе у одличном расположењу.

„Искористићемо паузу да се додатно спремимо за наставак сезоне. Очекују нас четири утакмице у гостима, нешто другачији ривали него што је то било у минулом периоду, а чекају нас и нешто лошији временски услови, те тежи терени. Све су то ствари на које ћемо обратити пажњу у припреми за наставак сезоне.“, рекао је Мариновић

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.