ПРЕМИНУО МИЛОРАД СЛАВНИЋ

Милорад – Мићо Славнић, дугогодишњи и најуспјешнији директор Фудбалског клуба Борац, послије краће болести преминуо је јуче у Универзитетско-клиничном центру Републике Српске у Бањалуци у 70. години. Фудбал му је био у крви и већ са 14 година заиграо је за бањалучки Жељезничар, а потом и за Јелшинград. Дуго је маштао о томе да и некадашњи Буџак (Лазарево) добије фудбалски клуб и то се десило 1969. године.

Био је оснивач Омладинца, за који је играо. Потом је обављао руководеће функције у овом клубу, а посебно се памте посљедње године прошлог и прве овог вијека.  Већ са 27 година постао је предсједник Општинског фудбалског савеза Бањалука, а 1986. године дошао је у Борац, гдје је именован за директора.

За вријеме његовог мандата успјеси су на Градски стадион стизали као на траци. Борац је освојио Куп Југославије, обезбиједио повратак у Прву савезну лигу Југославије, остварио најбољи пласман у елити завршивши сезону на четвртом мјесту, а као шлаг на све дошло је освајање Митропа купа 1992.

Директор Борца је био и у сезони 2002/2003, када су „црвено-плави“ обезбиједили пласман у Премијер лигу БиХ. По одласку са Градског стадиона поново се вратио у Омладинац, гдје је био предсједник Скупштине.

Сахрана је у сриједу у 14 часова на гробљу „Свети Марко“.

(Независне)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.