|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 02.05.2016. u 21:53

PREMINUO MILORAD SLAVNIĆ

Milorad – Mićo Slavnić, dugogodišnji i najuspješniji direktor Fudbalskog kluba Borac, poslije kraće bolesti preminuo je juče u Univerzitetsko-kliničnom centru Republike Srpske u Banjaluci u 70. godini. Fudbal mu je bio u krvi i već sa 14 godina zaigrao je za banjalučki Željezničar, a potom i za Jelšingrad. Dugo je maštao o tome da i nekadašnji Budžak (Lazarevo) dobije fudbalski klub i to se desilo 1969. godine.

Bio je osnivač Omladinca, za koji je igrao. Potom je obavljao rukovodeće funkcije u ovom klubu, a posebno se pamte posljednje godine prošlog i prve ovog vijeka.  Već sa 27 godina postao je predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Banjaluka, a 1986. godine došao je u Borac, gdje je imenovan za direktora.

Za vrijeme njegovog mandata uspjesi su na Gradski stadion stizali kao na traci. Borac je osvojio Kup Jugoslavije, obezbijedio povratak u Prvu saveznu ligu Jugoslavije, ostvario najbolji plasman u eliti završivši sezonu na četvrtom mjestu, a kao šlag na sve došlo je osvajanje Mitropa kupa 1992.

Direktor Borca je bio i u sezoni 2002/2003, kada su “crveno-plavi” obezbijedili plasman u Premijer ligu BiH. Po odlasku sa Gradskog stadiona ponovo se vratio u Omladinac, gdje je bio predsjednik Skupštine.

Sahrana je u srijedu u 14 časova na groblju “Sveti Marko”.

(Nezavisne)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net