|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 23.04.2013. u 13:41

PRESKOČITI OLIMPIK NA PUTU ZA EVROPU

Derbi meč 24. kola BH Telekom Premijer lige BiH igra se na stadionu Otoka u Sarajevu. Sudar dva konkurenta u borbi za treće mjesto privlači posebnu pažnju i upravo iz tog razloga delegirano je šest sudija na čelu sa Goranom Paradžikom iz Ljubuškog. Banjalučani danas putuju u Sarajevo sa željom da sutra zabilježe pozitivan rezultat i tako nastave uspješan proljećni niz. Nakon utakmice protiv Gradine trener Starčević se požalio na neefikasnost svoje ekipe, ali vjeruje da je to bila prolazna slabost.

Na našem putu za Evropu neophodno je da sa visokom ocjenom apsolviramo Olimpik. Gledamo na ovaj meč kao da je najvažniji u sezoni, mada od starta proljećnog dijela govorimo da je svaka naredna utakmica najbitnija. Naš sutrašnji rival je vezao dvije pobjede i sa dosta ambicija ulazi u završnicu prvenstva. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca i samo ukoliko nametnemo naš stil igre možemo se nadati povoljnom rezultatu. Pokušaćemo iskoristiti činjenicu da su oni nešto slabiji u prekidima, dok smo mi na tom segmentu radili u protekla tri dana, pogotovo na ofanzivnim prekidima jer mislim da tu leži naša šansa – istakao je Starčević.

Igrači silno žele naredne sezone zaigrati na evropskoj sceni, a veliki doprinos u Borčevim pobjedama u nastavku šampionata daje Vedran Kantar. Prodoran i agresivan, uz odličan centaršut, biće jedan od najopasnijih pred golom Olimpika.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Rival je veoma opasan, ali već od nedjelje smo maksimalno skoncentrisani na njihove loše i dobre strane. Odlično smo ih skautirali i ako se budemo držali dogovora iz svlačionice onda pozitivan rezultat neće izostati – naglasio je Kantar.

U dogovoru sa medicinskim timom odlučeno je da Avdukić propusti ovaj meč i potpuno spreman dočeka nedjeljni derbi protiv Sarajeva. U tim se vraćaju Teinović i Žarić, a trener Starčević najavljuje najbolju postavu u sutrašnjem susretu. Meč Olimpik – Borac počinje u 17 časova.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net