ПРИЈЕ 29 ГОДИНА БОРАЦ ПРИГРЛИО ТРОФЕЈ КУПА ЈУГОСЛАВИЈЕ

На данашњи дан, прије 29 година, Фудбалски клуб Борац је стигао до можда и најзначајнијег трофеја у 91 години дугој клупској историји. Наиме, 11. маја 1988. године, побједом у финалу над Црвеном звездом (1:0), у утакмици одиграној на стадиону ЈНА у Београду, изабраници тадашњег тренера Хусније Фазлића су освојили Куп Југославије!

Остаће вјечно забиљежено да је Борац, који је 14 година раније у финалном мечу поражен од сплитског Хајдука, био једини југословенски друголигаш којем је пошло за руком да пригрли трофеј Купа маршала Тита!

Тренутак одлуке догодио се у 60. минуту, када је Стојан Мабашић повукао напад Борца и потом упослио Звонка Липовца, који је лопту прослиједио до Амира Дургуговића. Исти је упутио сјајан центаршут са десне стране, a највиши у скоку пред голом Црвене звезде био је Сенад Лупић.

До изједначења су Београђани могли у 80. минуту, када је главни судија Блажо Зубер из Бачке Тополе поклонио пенал након што је у шеснаестерцу Борца пао Милојевић послије дуела са Билбијом. Контакта није било, што је било евидентно и на ТВ преносу, а исти је видио само Зубер, који је, упркос бури протеста Борчевих фудбалера, показао на бијелу тачку.

Одговорност да изведе једанаестерац преузео је Драган Стојковић, али је лопту, након покушаја „паненке“, лако, на средини гола, ухватио голман Слободан Каралић и побједоносно је испуцао у поље!

До краја меча, промјене резултата није било, па је Борац, предвођен капитеном Дамиром Шпицом, могао да крене са слављем!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.