|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.09.2014. u 15:24

PRODUŽITI NIZ BEZ PORAZA

Nakon sedam osvojenih bodova iz posljednja tri prvenstvena susreta i plasmana u osminu finala Kupa BiH fudbaleri Borca putuju na megdan Radniku sa dosta optimizma i željom da se iz Bijeljine vrate neporaženi. I domaćin je u posljednja dva kola sa novim trenerom ostvario učinak od pobjede i remija, tako da će sutrašnji susret biti veoma neizvjestan.

Iako ćemo biti oslabljeni neigranjem našeg prvog strijelca Joce Stokića naš cilj je da nastavimo seriju dobrih rezultata, koja će nam uliti dodatno samopouzdanje. Protiv Radnika je neophodno ispoštovati dogovor iz svlačionice, maksimalno ozbiljno odgovoriti svim zahtjevima i onda ni pozitivan rezultat neće izostati – istakao je trener Borca Vinko Marinović.

U odbrani se svojim dobrim igrama nametnuo Marko Jevtić, ustalio se u timu u paru sa Kostićem, a svjestan je da će u Bijeljini on i njegovi saigrači biti na teškom ispitu.

Radi se o kvalitetnom rivalu koji je imao nešto lošiji start, ali sa dolaskom novog trenera ekipa igra kao preporođena. Mi ćemo se postaviti čvrsto i vjerujem u naš kvalitet i našu snagu, tako da očekujem da se uzdignute glave vratimo sa sutrašnjeg gostovanja – naglasio je Jevtić.

Osim utakmice sa Radnikom na pres konferenciji je bilo riječi i o prijateljskom susretu sa Crvenom zvezdom, koji je na programu 10. oktobra u 17 časova. Predsjednik kluba Draško Ilić je istakao da su višemjesečni dogovori sa rukovodstvom nekadašnjeg evropskog šampina urodlili plodom i da će to biti istinski praznik fudbala za sve ljubitelje sporta u Banjaluci i Republici Srpskoj.

U organizacionom smislu sve smo poduzeli da ovaj spektakl protekne u najboljem redu. Ovo će biti sportska priča i oba trenera će izvesti najbolje moguće sastave sa kojima raspolažu, a interesovanje je veliko ovoga trenutka, tako da se bojimo da će Gradski stadion biti premali da primi sve gledaoce. Brojni sponzori i privredna preduzeća će podržati naš klub u nastojanju da na najbolji mogući način ugostimo naše prijatelje iz Beograda, a prisutnoj publici će se predstaviti i naše mlađe selekcije, koje bilježe vrlo dobre rezultate u posljednje vrijeme. Školu fudbala smo postavili na zdrave temelje, riješili smo ogroman dio dugovanja prema igračima iz prethodnog perioda, svoje obaveze prema N/FS BiH smo u potpunosti izvršili, a samo loše vrijeme nas spriječava da nastavimo sa izgradnjom pomoćnih terena. Sve su to aktivnosti koje smo uradili, a do utakmice sa Crvenom zvezdom riješićemo još neke tehničke detalje na stadionu i tribinama, kako bi banjalučki hram fudbala dobio ljepši izgled – rekao je Ilić.

Ekspedicija Crvene zvezde će, po riječima direktora Roberta Zrilića, stići dan ranije u Banjaluku. Biće to prilika da se razmijene iskustva i mišljenja sa rukovodstvom i stručnim štabom aktuelnog šampiona Srbije.

Naša obaveza je da pružimo gostoprimstvo rukovodstvu Crvene zvezde. Želimo da taj meč bude istinski praznik fudbala, a već sada mogu potvrditi da je potražnja za ulaznicama velika. Ulaznice ćemo pustiti u prodaju dan prije samog susreta, kako bismo izbjegli eventualno falsifikovanje i štampanje duplikata. Očekujemo da će ljubitelji fudbala uživati u jednoj kvalitetnoj fudbalskoj predstavi, koja će osnažiti saradnju Borca i Crvene zvezde – dodao je Zrilić.

Još dvije sedmice je ostalo do utakmice Borac – Crvena zvezda. Grad na Vrbasu je na nogama, atmosfera se polako zahuktava…

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net