ПРОМОВИСАН ИГОР ЈАНКОВИЋ

Игор Јанковић промовисан је данас у Платоновој као нови вршилац дужности шефа струке ФК Борац умјесто Зорана Милинковића са којим је споразумно раскинута сарадња. Некадашњи помоћник Мехмеда Баждаревића у репрезентацији БиХ такође је промовисан и у координатора спортског сектора. Јанковић ће екипу предводити у наредна три кола шампионата, а у складу са новом функцијом имаће обавезу да, у сарадњи са управом изабаре новог кормилара црвено-плавих.

– Спреман сам за нови изазов и са своје стране све ћу учинити како би екипа у наредна три кола освојила што више бодова. Желим да кажем да сам већ обавио један тренинг и атмосефа међу играчима ја на високом нивоу. Сви смо се усмјерили ка првој наредној обавези, а то је гостовање екипи Витеза и свјесни смо значаја овог сусрета – истакао је Јанковић.

– Игор ће руководити и првим тимом и омладинском школом. Он ће координисати са будућим тренером око одласка и довођења нових играча. и генерално водити прелазни рок. Такође Јанковић ће од данас бити адреса и за представнике медија када су у питању све теме у вези прелазног рока – додао је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Са сад већ бившим тренером Зораном Милинковићем челни људи Борца договорили су да му исплате још двије плате, за 11. и 12. мјесец, а српски стручњак се одрекао остатка који му је слиједовао уговором. Борац је такође јачи и за новог члана управе, Данила Петровића, а потврђен је излазак из УО браће Пушић, те Светозара Петковића и Дарка Милуновића.

– Ником у клубу нису затворена врата и сви који желе да помогну слободно могу доћи. Пројекат “европски Борац” не значи да одмах јуришамо Европу, иако то сви у и око клуба желимо. Не одустајемо од нашег курса – јасан је Зељковић.

Потпредсједник црвено-плавих Вицо Зељковић истакао је да се играчима пристиглим у љетном прелазном року дугују плате за 10. и 11. мјесец. Такође, играчима који су од зиме у клубу дугује се јунска али и плата за први мјесец кад су дошли. Што се тиче бивших фудбалера Борца који су били у клубу откако је актуелна управа ту, исплаћени су сви осим Лазара Марјановића.

Фудбалери Борца у 16. колу БХ Телеком Премијер лиге БиХ гостују у Витезу. Тај меч на програму је у недељу од 13 часова и 30 минута.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.