|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.11.2017. u 17:02

PROMOVISAN IGOR JANKOVIĆ

Igor Janković promovisan je danas u Platonovoj kao novi vršilac dužnosti šefa struke FK Borac umjesto Zorana Milinkovića sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja. Nekadašnji pomoćnik Mehmeda Baždarevića u reprezentaciji BiH takođe je promovisan i u koordinatora sportskog sektora. Janković će ekipu predvoditi u naredna tri kola šampionata, a u skladu sa novom funkcijom imaće obavezu da, u saradnji sa upravom izabare novog kormilara crveno-plavih.

– Spreman sam za novi izazov i sa svoje strane sve ću učiniti kako bi ekipa u naredna tri kola osvojila što više bodova. Želim da kažem da sam već obavio jedan trening i atmosefa među igračima ja na visokom nivou. Svi smo se usmjerili ka prvoj narednoj obavezi, a to je gostovanje ekipi Viteza i svjesni smo značaja ovog susreta – istakao je Janković.

– Igor će rukovoditi i prvim timom i omladinskom školom. On će koordinisati sa budućim trenerom oko odlaska i dovođenja novih igrača. i generalno voditi prelazni rok. Takođe Janković će od danas biti adresa i za predstavnike medija kada su u pitanju sve teme u vezi prelaznog roka – dodao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Sa sad već bivšim trenerom Zoranom Milinkovićem čelni ljudi Borca dogovorili su da mu isplate još dvije plate, za 11. i 12. mjesec, a srpski stručnjak se odrekao ostatka koji mu je slijedovao ugovorom. Borac je takođe jači i za novog člana uprave, Danila Petrovića, a potvrđen je izlazak iz UO braće Pušić, te Svetozara Petkovića i Darka Milunovića.

– Nikom u klubu nisu zatvorena vrata i svi koji žele da pomognu slobodno mogu doći. Projekat “evropski Borac” ne znači da odmah jurišamo Evropu, iako to svi u i oko kluba želimo. Ne odustajemo od našeg kursa – jasan je Zeljković.

Potpredsjednik crveno-plavih Vico Zeljković istakao je da se igračima pristiglim u ljetnom prelaznom roku duguju plate za 10. i 11. mjesec. Takođe, igračima koji su od zime u klubu duguje se junska ali i plata za prvi mjesec kad su došli. Što se tiče bivših fudbalera Borca koji su bili u klubu otkako je aktuelna uprava tu, isplaćeni su svi osim Lazara Marjanovića.

Fudbaleri Borca u 16. kolu BH Telekom Premijer lige BiH gostuju u Vitezu. Taj meč na programu je u nedelju od 13 časova i 30 minuta.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net