|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 17.10.2014. u 16:46

PRORADIĆE BORČEV INAT

Nakon reprezentativne pauze, fudbaleri Borca ponovo se okreću obavezama u Premijer ligi BiH. U utakmici 11. kola, izabranici Vinka Marinovića sutra (15 časova) izlaze na megdan Vitezu, koji je nakon lošeg starta sezone uhvatio priključak za ekipama iz sredine tabele.

Vitežani u prvih pet utakmica novog šampionata nisu trijumfovali, da bi u narednih pet mečeva upisali dvije pobjede, dva neriješena rezultata i jedan poraz. U međuvremenu je Husniju Arapovića na trenerskoj klupi zamijenio bivši fudbaler Borca Ante Miše, koji je predvodio ekipu Viteza i prošle godine, u njihovoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi.

Borčevi fudbaleri u sutrašnju utakmicu ulaze pod utiskom jučerašnjeg dana, kada su saznali da su klubu oduzeta tri boda zbog zakašnjele isplate dugovanja prema bivšem fudbaleru Borca Perici Stančeskom. Ipak, igrači i stručni štab uvjereni su da će se dići i iznad novonastale situacije i nastaviti pobjedonosni niz u šampionatu.

– Meč sa Vitezom predstavlja svojevrsnu prekretnicu jer smo uspjeli da vežemo četiri pobjede i ukoliko stignemo i do pete, stekli bismo realne šanse da se do kraja polusezone borimo za sami vrh tabele. Cilj, naravno, neće biti lako ostvariti jer Vitez više nije ona ekipa sa starta prvenstva. Došlo je do promjene na klupi, stigao je bivši fudbaler Borca i Hajduka i veliko fudbalsko ime Ante Miše, koji je igri Vitežana dao novu konotaciju. Imamo velikih kadrovskih problema pred ovaj susret jer neće nastupiti Ivan Kostić zbog herpesa i pada imuniteta i neće trenirati narednih deset dana, u timu neće biti ni Nebojše Runića zbog crvenog kartona u meču Kupa RS sa Rudarom, a danas će doktorska služba odlučiti da li će moći da nam pomognu Vladan Grujić i Petar Ilić, koji osjećaju bolove u preponama – rekao je pomoćni trener Borca Zoran Dragišić na današnjoj konferenciji za novinare.

Ukoliko kapiten Vladan Grujić ne bude u mogućnosti da sutra pomogne svojim saigračima, očekuje se da ga od prvog minuta zamijeni mladi Uglješa Radinović.

– Idemo u goste ekipi koja se podigla i igrački i rezultatski u posljednjih nekoliko kola, tako da neće biti nimalo lako stići do pobjede, koja nam je cilj u ovom meču. Ipak, vjerujemo u sebe i ukoliko svaki igrač prikaže onu dozu borbenosti i angažovanosti koja nas je krasila u posljednjih nekoliko utakmica, uvjeren sam da ćemo se srećni i zadovoljni vratiti u Banjaluku. Sigurno je da nas je poremetilo oduzimanje tri boda zbog klupskih dugovanja, ali to će u nama da probudi još jači inat da pružimo ne 100 nego 150 posto svojih mogućnosti da sutra pobijedimo – naveo je Radinović.

Na finansijsko stanje u klubu osvrnuo se i prvi Marinovićev pomoćnik na Borčevoj klupi.

– Dug prema Stančeskom, kako mi je poznato, datira iz 2010. godine. Tada nisam bio u klubu, tako da ne mogu da o tome govorim i ne bi bilo prikladno i o tome bi nešto više morali da kažu čelnici kluba iz tog perioda. Ja sam se u Borac vratio 16. juna ove godine i mogu odgovorno da tvrdim da su sve plate, hranarine, stanarine… isplaćene zaključno sa današnjim danom. Ne bih da ulazim u ono što je bilo prije, ali od kada sam ja u klubu, obaveze prema igračima, stručnom štabu i Radnoj zajednici se redovno izmiruju – rekao je Dragišić.

Prije početka današnje pres-konferencije, direktor Borca Robert Zrilić prisutnim novinarima podijelio je papire na kojima su navedena klupska dugovanja koja su izmirena u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2014. godine. Prema tim dokumentima, Borac je od početka godine vratio 385 676 konvertibilnih maraka.

Pojedinačno, to izgleda ovako:

Milan Vukelja (60 000 KM)

Josip Pelc (20 000 KM)

Nenad Gavrilović (5 000 KM)

Bogdan Petković (14 000 KM)

Dalibor Teinović (14 000 KM)

Admir Raščić (11 000 KM)

Nemanja Bilbija (10 000 KM)

Milan Stupar (4 000 KM)

Dalibor Kozić (9 000 KM)

Mladen Lučić (7 000 KM)

Darko Maletić (5 000 KM)

Vule Trivunović (2 000 KM)

Marko Maksimović (7 000 KM)

Perica Stančeski (6 450 KM)

Mladen Žižović (10 000 KM)

Siniša Marčetić (2 500 KM)

Hotel Bosna (24 000 KM)

Zavod za medicinu rada (12 000 KM)

Nezavisne novine (5 226 KM)

ŽAK turs (50 000 KM)

Pripreme u Antaliji (2010. godina) (20 000 KM)

FS BiH – kazne (29 000 KM)

Sport radio d.o.o. (2 500 KM)

Elprofi (3 000 KM)

Oliver Jandrić (50 000 KM)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net