Прострујала вијест – Карте распродате!

Фудбалска еуфорија данима тресе Бањалуку, а предстојећа утакмица нашег клуба са бечком Аустрија главна је тема у „крајишкој љепотици“.

За тили час градским алејама прострујала је вијест да су карте за западну и источну трибину распродате , те да је остало нешто „ситно“ оних за сјевер, трибину са које ће загрмити пјесма наших највјернијих навијача.

„Успјела сам у задњи час да дођем до карата. Да сам дошла десетак минута касније вјероватно не бих стигла да купим. Водим своја два унука, ово је изненађење за њих. Само причају о утакмици. Још да побиједимо срећи неће бити краја.“, прича Биљана коју смо затекли на билетарници подно западне трибине.

Не памти се да је једна утакмица изазвала толико пажње као двобој са Аустријом.

Тражила се карта више и за Клуж, и за неке друге утакмице, али предстојећи дуел са собом је донио и неку нову енергију.

Прича се о Борцу на сваком ћошку. Свако има неку своју тактику, својих „првих једанаест“, а свима је жеља иста-да се у четвртак навече слави побједа.

Заслуга је то и наших „црвено плавих“ који су одиграли фајтерску утакмицу у Бечу.

„Били су одлични у првој утакмици, а овај гол минуса се може надокнадити. Нека момци само играју храбро и нека се боре. Падале су овдје и боље екипе некад. Биће пун стадион, сви ћемо да навијамо, куд ћеш више од тога. На њима је само да буду храбри и да се боре до краја.“ каже Драган, средовјечни Борчевац, који се похвалио да на утакмицу иде са другарима који су му пристигли из Аустралије, па додаје:

„Да мало виде како се овдје навија, па да имају шта да причају кад се врате у Перт.“, кроз смијех ће Драган.

Бањалука је изнова показала да свим срцем воли Борац, да јој мало треба да се „пробуди“ и да стане уз свог спортског великана.

„Желим да се захвалим свим нашим навијачима који су још једном показали да је Бањалука црвено плави град. Улазнице су распродате, а чини ми се да би нам и три пута већи стадион од Градског био премален. Чека нас фудбалски спектакл за памћење.“, каже Милан Тегелтија, предсједник ФК Борац.

На терену нека побиједи бољи. Чека нас, то сумње нема, тежак противник, али бечко издање подигло је сампоуздање у Платоновој улици.

„Играчи треба да уживају у тренутку и да дају све од себе. Да играју фудбал најбоље што знају и да Бањалука, и наши навијачи, након утакмице буду поносни на њих. Нека нам се остваре снови, то је моја жеља.“ каже Тегелтија.

До великог европског дуела остало је „ситно“. Бањалука нестрпљиво чека први судијски звиждук Урса Шнидера, а онда…немогуће, за храбре, не постоји!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.