РАДНИКУ ТРОФЕЈ КУПА РС

Борац је са предношћу од 1:0 ушао у реванш утакмицу фудбалског Купа Републике Српске, која је привукла око 1 000 гледалаца. Тренер Крунић није могао рачунати на Авдукића, Граховца, Малетића, Зељковића, Жарића, Тривуновића и Предраговића, који су због обавеза према репрезентацији, повреда, неспремности и чињенице да су већ наступали за други клуб, пропустили овај меч.

У уводним минутама меча видјели смо одличну параду Козића након покушаја Обрадовића. На другој страни Кантар је са лијеве стране упутио центаршут, а Билбија шаље лопту са отприлике 13 метара високо преко гола.

У 13. минути је са ивице шеснаестерца запријетио Басара, али је Козић био на мјесту. Из првог дијела издвајамо још слободан ударац Басаре, међутим није било опасности по гол домаћих.

Почетком наставка најбољем играчу гостију је пошло за ногом да савлада Козића. Одлично изведен слободан ударац и слаба реакција Козића разлози су вођства Радника. Од тог тренутка и Борац се пробудио па је Дујаковић послије акције са Кантаром упутио шут са 18 метара, лопта погађа вањски дио мреже.

Крунић је извршио и двије измјене, али осим теренске иницијативе Борац није успио створити ниједну озбиљнију акцију. У 75. минути је мало недостајало да Обрадовић ухвати Козића на спавању.

У посљедњих 5 минута права опсада гола Радника. Чак четири корнера у низу је извео Борац, али без резултата. Билбија је имао најбољу шансу након што је заобишао Лучића, али је одбрана гостију у задњи час интервенисала. Била је то посљедња прилика да Борац дође до изједначења.

Приступило се извођењу једанаестераца. Никић је био сигуран, а потом је Кантар погодио пречку, да би Обрадовић промашио оквир гола. Грујић је затим био прецизан, а Ристић је без проблема матирао Козића. Стокићев ударац зауставио је Лучић. Мирковић је био сигуран, да би Басара донио велико славље гостујућој екипи. Иако су били фаворити у финалу Купа фудбалери Борца нису успјели ову сезону да крунишу освајањем једног трофеја.

БОРАЦ – РАДНИК 0:1 (пеналима 2:4)

стадион: Градски стадион у Бањалуци

 гледалаца: 1 000

судија: З. Грбић (Приједор)

стријелци: Басара у 49. минути за Радник

жути картони: Рашчић, Билбија, Грујић, Си. Дујаковић (Борац), Басара (Радник).

БОРАЦ: Козић, Си. Дујаковић, Рунић, Распудић, Васиљевић, Радуловић (од 75. минуте Ст. Дујаковић), Грујић, Кантар, Стокић, Билбија, Рашчић (од 62. минуте Жижовић).

РАДНИК: Лучић, Којић, Остојић, Јевтић, Катанец, Мирковић, Басара, Ћулум (од 65. минуте Крсмановић), Обрадовић, Комленовић (од 90. минуте Ристић), Никић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.