|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 03.06.2013. u 9:28

RADNIKU TROFEJ KUPA RS

Borac je sa prednošću od 1:0 ušao u revanš utakmicu fudbalskog Kupa Republike Srpske, koja je privukla oko 1 000 gledalaca. Trener Krunić nije mogao računati na Avdukića, Grahovca, Maletića, Zeljkovića, Žarića, Trivunovića i Predragovića, koji su zbog obaveza prema reprezentaciji, povreda, nespremnosti i činjenice da su već nastupali za drugi klub, propustili ovaj meč.

U uvodnim minutama meča vidjeli smo odličnu paradu Kozića nakon pokušaja Obradovića. Na drugoj strani Kantar je sa lijeve strane uputio centaršut, a Bilbija šalje loptu sa otprilike 13 metara visoko preko gola.

U 13. minuti je sa ivice šesnaesterca zaprijetio Basara, ali je Kozić bio na mjestu. Iz prvog dijela izdvajamo još slobodan udarac Basare, međutim nije bilo opasnosti po gol domaćih.

Početkom nastavka najboljem igraču gostiju je pošlo za nogom da savlada Kozića. Odlično izveden slobodan udarac i slaba reakcija Kozića razlozi su vođstva Radnika. Od tog trenutka i Borac se probudio pa je Dujaković poslije akcije sa Kantarom uputio šut sa 18 metara, lopta pogađa vanjski dio mreže.

Krunić je izvršio i dvije izmjene, ali osim terenske inicijative Borac nije uspio stvoriti nijednu ozbiljniju akciju. U 75. minuti je malo nedostajalo da Obradović uhvati Kozića na spavanju.

U posljednjih 5 minuta prava opsada gola Radnika. Čak četiri kornera u nizu je izveo Borac, ali bez rezultata. Bilbija je imao najbolju šansu nakon što je zaobišao Lučića, ali je odbrana gostiju u zadnji čas intervenisala. Bila je to posljednja prilika da Borac dođe do izjednačenja.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Nikić je bio siguran, a potom je Kantar pogodio prečku, da bi Obradović promašio okvir gola. Grujić je zatim bio precizan, a Ristić je bez problema matirao Kozića. Stokićev udarac zaustavio je Lučić. Mirković je bio siguran, da bi Basara donio veliko slavlje gostujućoj ekipi. Iako su bili favoriti u finalu Kupa fudbaleri Borca nisu uspjeli ovu sezonu da krunišu osvajanjem jednog trofeja.

BORAC – RADNIK 0:1 (penalima 2:4)

stadion: Gradski stadion u Banjaluci

 gledalaca: 1 000

sudija: Z. Grbić (Prijedor)

strijelci: Basara u 49. minuti za Radnik

žuti kartoni: Raščić, Bilbija, Grujić, Si. Dujaković (Borac), Basara (Radnik).

BORAC: Kozić, Si. Dujaković, Runić, Raspudić, Vasiljević, Radulović (od 75. minute St. Dujaković), Grujić, Kantar, Stokić, Bilbija, Raščić (od 62. minute Žižović).

RADNIK: Lučić, Kojić, Ostojić, Jevtić, Katanec, Mirković, Basara, Ćulum (od 65. minute Krsmanović), Obradović, Komlenović (od 90. minute Ristić), Nikić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net