|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 30.04.2013. u 12:44

RADULJ POSLAO DOPIS SAVEZU

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Slobodan Radulj poslao je dopis predsjedniku Komiteta za stadione i bezbjednost u FS BiH, koje Vam prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

Vezano za sastanak, koji je održan, dana 19.04.2013. godine u Sarajevu, gdje se govorilo o potrebi većeg angažovanja klubova na polju bezbjednosti prilikom odigravanja utakmica Premijer lige, obavještavamo Vas da smo taj sastanak vrlo ozbiljno shvatili, i preduzeli niz aktivnosti oko obezbjeđenja svih potrebnih mjera, vezano za sigurnosno obezbjeđenje i korektno ponašanje naših navijača na utakmicama koje organizuje FK Borac.

Da je to tako svjedoče pismene pohvale i izjave čelnih ljudi NK Čelik, OFK Gradina i FK Sarajevo.

Posljednja događanja, oko sukoba navijača FK Borac i FK Željezničar Upravni odbor FK Borac je oštro osudio kao nedopustive, jer to kalja ugled klubova i Premijer lige u cjelini.

Dozvoljavamo da kažemo, da Vaš Komitet snosi veliki dio odgovornosti jer ste bili upoznati sa maršutama kretanja navijača i niste upozorili klubove, da se izmjene maršrute, niti imamo informacije da ste upozorili bezbjednosne službe kantona o mogućnosti sukoba.

Takođe slobodni smo reći, da sigurnosne službe kantona nisu na visini angažovanosti za razliku od sigurnosnih službi Republike Srpske, po svim mjerama obezbjeđenja prilikom organizacija utakmica Premijer lige, što su nam potvrdili i predstavnici klubova iz Federacije BiH.

Molimo Vas da ubuduće i Vi uzmete na sebe mnogo odgovorniju ulogu na polju bezbjednosnih aktivnost u kontaktima sa klubovima.

Srdačno Vas pozdravljamo!

PREDSJEDNIK

Slobodan Radulj

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net