|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.05.2012. u 15:15

RASTEREĆENO NA KOŠEVO

Posljednji susret ove sezone fudbaleri Borca igraju sutra na stadionu Koševo. Oba tima ulaze sa željom da zabilježe trijumf, jer je ulog treće mjesto. Borac je pobjedom nad Slavijom i definitivno izborio izlazak na evropsku scenu, treći put zaredom. Iako na put ne idu kartonirani Raspudić i povrijeđeni Žarić, Kajkut, Maksimović i Radulović, želja svih u klubu je da se učini maksimum napora kako bi se vratili neporaženi i tako potvrdili treću poziciju. Pomoćni trener Milorad Bilbija u prvi plan stavlja ulogu mlađih igrača:

– Biće ovo prilika da nekolicina naših juniora iskoriste minutažu i nametnu se stručnom štabu uoči početka priprema za narednu sezonu. Tu prije svega mislim na Kunića, Subića i Runića, ali i na druge koji dobiju šansu. Nadam se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu, jer je imperativ Borca da uvijek ide na pobjedu – istakao je Bilbija.

Najbolji pojedinac na utakmici sa Slavijom je bio Nemanja Bilbija. Uz dva postignuta gola upisao je i jednu asistenciju, a golgetersku seriju želi nastaviti i sutra:

– U Sarajevo idemo da se nadigravamo. Očekujem jednu otvorenu utakmicu u kojoj i jedni i drugi imamo iste želje, a to je osvajanje trećeg mjesta. Iako ćemo biti oslabljeni nećemo se predati, a ja vjerujem da imamo snage da se kući vratimo uzdignute glave – rekao je Nemanja Bilbija.

Utakmica Sarajevo – Borac počinje u 17.00 časova, a pravdu će dijeliti Darko Obradović (Stolac) sa pomoćnicima Daliborom Hrstićem (Ljubuški) i Tonijem Bandićem (Grude). Delegat meča je Željko Kraljević iz Ljubuškog. Već treću sezonu zaredom Banjalučani izlaze na evropsku mapu i do sada su skupili 3,183 bodova, što ih gura u grupu nosilaca u prvom kolu kvalifikacija. Ovakav rasplet je sasvim očekivan s obzirom na to da mogući protivnici “crveno-plavih” dolaze iz Malte, Gruzije, San Marina, Albanije, Slovenije…

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net