|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.10.2014. u 15:23

REZULTAT U DRUGOM PLANU

Fudbaleri Borca sutra će u prijateljskoj utakmici na Gradskom stadionu sa početkom u 17 časova snage odmjeriti sa trećeplasiranim timom Superlige Srbije, beogradskom Crvenom zvezdom. Tim povodom danas je u Trofejnoj sali održana konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović, kapiten Vladan Grujić i dugogodišnji kapiten Draško Žarić, kojem će utakmica sa srpskim superligašem biti posljednja u karijeri.

U svom obraćanju, Marinović je istakao da je rezultat u sutrašnjoj utakmici u drugom planu.

Počastvovani smo što igramo jedan ovakav meč, ali rezultat nije primaran. Najvažnije je da stadion bude dobro ispunjen, da i jedna i druga ekipa pruže kvalitetnu partiju, te da se niko ne povrijedi pred nastavak Premijer lige i prvu narednu utakmicu sa Vitezom. Tokom igračke karijere sam nastupao za Crvenu zvezdu, ostavio trag i određene emocije postoje, međutim u karijeri sam igrao za četiri kluba, svaki mi je u srcu, a sada sam preokupiran samo Borcem koji mi je omogućio da postanem kvalitetan fudbaler – rekao je Marinović.

Dres beogradskog kluba jedno vrijeme nosio je i sadašnji kapiten Borca Vladan Grujić, koji naglašava da prema sutrašnjem rivalu ne gaji nikakve emocije.

Za razliku od šefa, nemam nikakva osjećanja prema Crvenoj zvezdi jer sam tamo proveo samo pola godine i praktično “prošao” kroz klub. Sutra, kao što je i trener rekao, najvažnije je da se izbjegnu povrede i da Draška ispratimo u fudbalsku penziju kako dolikuje i da mu se zahvalimo za sve što je učinio za ovaj klub – rekao je Grujić.

Draško Žarić u redove Velikana iz Platonove stigao je 2002. godine iz Omladinca. Na pitanje koji bi detalj ili utakmicu iz svoje karijere u Borcu izdvojio, Draško nije imao odgovor.

Teško je odgovoriti na to pitanje jer sam u ovom klubu prošao sve, od ispadanja u niži rang takmičenja preko povratka u Premijer ligu do osvajanja Kupa i prvenstva i nastupa u Evropi. U BiH sam sa Borcem osvojio sve što se može osvojiti i time je sve rečeno – poručio je dugogodišnji nosilac kapitenske trake kluba iz Platonove ulice.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net