|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.03.2012. u 12:49

SA NOVIM TRENEROM U NOVE POBJEDE

Dva vezana poraza su ostavila trag na fudbalerima Borca. U borbi za izlazak na evropsku scenu napravljen je korak nazad, ali nema predaje i nema odustajanja u nastavku sezone. Prvo iskušenje koje slijedi je derbi meč protiv Širokog Brijega. Sa novim trenerom Slavišom Božičićem Borac će krenuti po drugu pobjedu u nastavku Premijer lige BiH.

Riječ je o provjerenom stručnjaku, koji je sa Modričom osvojio šampionat BiH, sa Borcem iz Šamca je bio jesenji prvak Prve lige RS, sa kakanjskim Rudarom je izborio opstanak u prvoj sezoni, da bi u drugoj zasjeo na čelo Prve lige Federacije BiH, u Srbiji je sa dosta uspjeha vodio Bežaniju i Milicionar, dok je sa mlađim kategorijama Crvene Zvezde prekinuo dugogodišnju dominaciju Partizana. Ono što je najbitnije je da su sve njegove ekipe igrale napadački fudbal, za gol više.

– Želja mi je da ovaj tim Borca igra atraktivno i agresivno. Imam na raspolaganju kvalitetan igrački kadar i kada sam prihvatio ulogu šefa struke nisam tražio alibi zbog činjenice da imam malo vremena da složim kockice u željeni mozaik. Borac ima veliku armiju navijača i oni su snaga kluba koju moramo poštovati. Fudbal se igra zbog publike i nastojaću da ona bude zadovoljna onim što moji izabranici budu pokazivali na terenu. Što se tiče utakmice sa Širokim Brijegom ona dolazi u najtežem trenutku, nakon dva vezana poraza. Potrebno je vratiti samopouzdanje igračima a to će biti jedino moguće ako disciplinovano i odgovorno priđu ovom meču, samo u tom slučaju pozitivan rezultat neće izostati – istakao je Božičić.

Široki Brijeg je u prva dva kola proljećnog dijela prvenstva osvojio samo bod, što je dosadašnjeg trenera Karačića koštalo otkaza. Novi trener tima sa Pecare je Marijan Bloudek, koji će debi na klupi imati u Banjaluci. Borac će biti jači za Borisa Raspudića, a od povreda su se oporavili Maksimović i Bilbija. Utakmica se igra u subotu od 18 časova.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net