ŠAMPIONI POČELI SA RADOM

U FK Borac danas su „upalili motore“. Izvršena je prozivka za novu sezonu. Treneru Marku Maksimoviću odazvalo se 20 fudbalera. Reprezentativci i igrači koji su dobili duži odmor ekpi će se priključiti u ponedjeljak, dok su Almedin Ziljkić i Panajotis Moraitis dobili duže odsustvo.

-Smatram ovo novim početkom, ali sa određenom dozom samopouzdanja. Svi treba da budemo skromni, a iz te skromnosti, koja nas je i dovela do šampionskog slavlja, da se pojačamo i budemo opet među glavnim kandidatima za osvajanje titule. Ne bih mnogo obećavao, ali nadam se da ćemo naredne godine u ovo vrijeme opet imati šta da slavimo, poručio je Maksimović.

Pred start priprema klub je izmirio sve obaveze prema igračima i radnoj zajednici.

-Obaveze prema igračima su izmirene, tako da „čistih“ glava ulaze u novu sezonu. Jedino nisu isplaćene premije za osvojenu titulu, ali taj novac biće im uplaćen čim ga UEFA proslijedi, istakao je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

Crveno-plave su do sada pojačali vezista Milan Vušurović i golman Nikola Ćetković, a redove Borca su napustili Boban Georgiev i Elvis Mehanović. U toku su pregovori sa Markom Brtanom oko nastavka saradnje, a na meti je još 4-5 igrača koji prave razliku. Takođe u Borcu jure i kvalitetne mlade, odnosno bonus igrače, jer je u planu da ih bude 8-10 u rosteru. Razlog tome je činjenica da će od naredne sezone u m:tel Premijer ligi BiH svaki tim će morati da ima dva startera mlađa od 21 godine.

-Prvo vas pozivam večeras da ispratite finale Kupa Grada, gdje naši momci igraju protiv Željazničar Sport Tima. Utakmica ima humanitartni karakter. Inače, prelazni rok traje do 13. avgusta, tako da ima još mnogo vremena. Ništa još nije definitivno ni kada su dolasci, a ni odlasci u pitanju, rekao je direktor Borca Dejan Lukendić.

Ekipa 18 juna putuje na pripreme u Sloveniju, tačnije Bled. Tamo će ostati do 30 juna i odigrati dvije ili tri prijateljske utakmice. Poznata su i dva rivala. 22. juna Borac igra protiv azerbejdžanskog Nefčija, a 29-og je u planu meč protiv Olimpije. Traži se još jedan lakši rival za 25, odnosno 26. jun. Za pet dana na programu je žrijeb za kvalifikacije za Ligu šampiona. Banjalučani će tada saznati rivala za prvu rundu, koja je na programu 6/7. i 13/14. jula.

SPISAK IGRAČA

Na prozivci su se pojavili: Bojan Pavlović, Luka Damjanović, Aleksandar Subić, Aleksandar Vojnović, Bojan Marković, Dejan Uzelac, Filip Račić, Dino Ćorić, Đorđe Ćosić, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Milan Šikanjić, Goran Zakarić, Dejan Javorac, Savo Šušić, Luka Bobić, Boro Erić, Branko Božić, David Vuković i Slobodan Vuk Vujmilović.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.