САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Фудбалски клуб Сарајево упутио је жалбу Апелационој комисији ФС БиХ након што је Такмичарска комисија дерби сусрет 9. кола Премијер лиге између Сарајева и Борца, који је прекинут у 71. минуту, регистровала резултатом 3:0 у корист Борца. Апелациона комисија данас је засједала, али одлуку по овом питању није донијела, већ је нова сједница заказана за 9. октобар.

Управа Борца издала је тим поводом саопштење за јавност.

Руководство ФК Борац жели обавијестити спортску јавност да је одлука Такмичарске комисије Н/ФС БиХ да се прекинута утакмица између Сарајева и Борца региструје службеним резултатом 3:0 у корист бањалучког премијерлигаша једина исправна и да не види сврху пролонгирања одлуке од стране Апелационе комисије Н/ФС БиХ. На овај начин се стварају непотребне тензије, које не иду у прилог оздрављењу фудбала на овим просторима.

Евидентно је да постоје одређени притисци којима се жели приказати другачија слика од оне која је била на стадиону Кошево. ФК Борац подсјећа јавност да је драстично кажњен након прекинутих утакмица на свом стадиону и да је поштовао одлуке Такмичарске и Апелационе комисије.

Ново засједање Апелационе комисије, које је предвиђено 9. октобра, неће промијенити слику о дешавањима на Кошеву. Међутим, уколико неко жели извртати чињенице у овом предмету, наглашавамо да се ФК Борац у том случају не може осјећати сигурно у овом такмичењу.

Не стварамо нежељене тензије, али подсјећамо да исти принципи морају важити за све клубове. Доношење овакве одлуке не иде у прилог тој чињеници.

С поштовањем,

Предсједник ФК Борац Срђан Шупут

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.