|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 04.10.2013. u 16:44

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Fudbalski klub Sarajevo uputio je žalbu Apelacionoj komisiji FS BiH nakon što je Takmičarska komisija derbi susret 9. kola Premijer lige između Sarajeva i Borca, koji je prekinut u 71. minutu, registrovala rezultatom 3:0 u korist Borca. Apelaciona komisija danas je zasjedala, ali odluku po ovom pitanju nije donijela, već je nova sjednica zakazana za 9. oktobar.

Uprava Borca izdala je tim povodom saopštenje za javnost.

Rukovodstvo FK Borac želi obavijestiti sportsku javnost da je odluka Takmičarske komisije N/FS BiH da se prekinuta utakmica između Sarajeva i Borca registruje službenim rezultatom 3:0 u korist banjalučkog premijerligaša jedina ispravna i da ne vidi svrhu prolongiranja odluke od strane Apelacione komisije N/FS BiH. Na ovaj način se stvaraju nepotrebne tenzije, koje ne idu u prilog ozdravljenju fudbala na ovim prostorima.

Evidentno je da postoje određeni pritisci kojima se želi prikazati drugačija slika od one koja je bila na stadionu Koševo. FK Borac podsjeća javnost da je drastično kažnjen nakon prekinutih utakmica na svom stadionu i da je poštovao odluke Takmičarske i Apelacione komisije.

Novo zasjedanje Apelacione komisije, koje je predviđeno 9. oktobra, neće promijeniti sliku o dešavanjima na Koševu. Međutim, ukoliko neko želi izvrtati činjenice u ovom predmetu, naglašavamo da se FK Borac u tom slučaju ne može osjećati sigurno u ovom takmičenju.

Ne stvaramo neželjene tenzije, ali podsjećamo da isti principi moraju važiti za sve klubove. Donošenje ovakve odluke ne ide u prilog toj činjenici.

S poštovanjem,

Predsjednik FK Borac Srđan Šuput

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net