САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Фудбалски клуб Борац издао је данас саопштење за јавност као одговор на јучерашње саопштење Сарајева, у којем су Сарајлије, како тврде руководећи људи Борца, изнијели доста неаргументованих тврдњи. Данашње саопштење Борца преносимо у цјелости.

– У ФК Борац су огорчени саопштењем ФК Сарајево, којим покушавају извршити још један притисак на Апелациону комисију да промијени одлуку Такмичарске комисије. Како неко може рећи да је одлука Такмичарске комисије искреирана по жељи Борца и моћника из РС-а и тиме политичке конотације ставити испред фудбалских? Зар је требало да се деси нешто горе од овога па да схватите да је организација утакмице била катастрофална и да зато требате сносити посљедице као и други клубови који су кажњени на идентичан начин за пропусте из претходних сезона?

Називате своје навијаче деликвентима и хулиганима, а у наставку текста они постају дјечарци којих се не треба плашити! Покушавате прљавим методама да се докопате бодова које нисте ни освојили на зеленом терену, подсјећамо да је резултат у тренутку прекида био 0:0, а када ФК Борац одмиче на табели и ствара велику бодовну предност онда на све начине желите да оспорите њихове сјајне наступе и преко својих веза и појединаца у Н/ФС БиХ скројите резултат прекинуте утакмице у своју корист. Нисте Ви мјеродавни да доносите одлуке и својим чињеницама утичете на рад Апелационе комисије.

Спомињати РС у негативном контексту и ентитетску „изопаћеност“ (правилно је изопаченост) је покушај уплитања политике у цијели овај случај, који по нашем мишљењу то није јер је Такмичарска комисија донијела одлуку једину исправну и ми је поштујемо. Нашег голмана репрезентативног калибра називате „слабашним“, да ли је требало да аплаудира на гест хулигана тј. дјечараца? Потрошили сте три странице да облатите ФК Борац а на крају позивате на нови меч на неутралном терену (не чуде нас градови и земље које сте навели)?!

Господо из ФК Сарајево, окрените се наставку сезоне и покушајте добрим играма и резултатима остварити клупске циљеве, а не писању саопштења са мноштвом лоших аргумената и граматичких грешака.

Маните се притисака и уцјена јер на такве ствари ћемо оштро реаговати, као што нам је била намјера у претходном саопштењу, а ФК Борац је био и биће спортска институција без политичких предзнака.

Директор ФК Борац Станоја Штрбац

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.