|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 13.10.2013. u 19:02

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Fudbalski klub Borac izdao je danas saopštenje za javnost kao odgovor na jučerašnje saopštenje Sarajeva, u kojem su Sarajlije, kako tvrde rukovodeći ljudi Borca, iznijeli dosta neargumentovanih tvrdnji. Današnje saopštenje Borca prenosimo u cjelosti.

– U FK Borac su ogorčeni saopštenjem FK Sarajevo, kojim pokušavaju izvršiti još jedan pritisak na Apelacionu komisiju da promijeni odluku Takmičarske komisije. Kako neko može reći da je odluka Takmičarske komisije iskreirana po želji Borca i moćnika iz RS-a i time političke konotacije staviti ispred fudbalskih? Zar je trebalo da se desi nešto gore od ovoga pa da shvatite da je organizacija utakmice bila katastrofalna i da zato trebate snositi posljedice kao i drugi klubovi koji su kažnjeni na identičan način za propuste iz prethodnih sezona?

Nazivate svoje navijače delikventima i huliganima, a u nastavku teksta oni postaju dječarci kojih se ne treba plašiti! Pokušavate prljavim metodama da se dokopate bodova koje niste ni osvojili na zelenom terenu, podsjećamo da je rezultat u trenutku prekida bio 0:0, a kada FK Borac odmiče na tabeli i stvara veliku bodovnu prednost onda na sve načine želite da osporite njihove sjajne nastupe i preko svojih veza i pojedinaca u N/FS BiH skrojite rezultat prekinute utakmice u svoju korist. Niste Vi mjerodavni da donosite odluke i svojim činjenicama utičete na rad Apelacione komisije.

Spominjati RS u negativnom kontekstu i entitetsku „izopaćenost“ (pravilno je izopačenost) je pokušaj uplitanja politike u cijeli ovaj slučaj, koji po našem mišljenju to nije jer je Takmičarska komisija donijela odluku jedinu ispravnu i mi je poštujemo. Našeg golmana reprezentativnog kalibra nazivate „slabašnim“, da li je trebalo da aplaudira na gest huligana tj. dječaraca? Potrošili ste tri stranice da oblatite FK Borac a na kraju pozivate na novi meč na neutralnom terenu (ne čude nas gradovi i zemlje koje ste naveli)?!

Gospodo iz FK Sarajevo, okrenite se nastavku sezone i pokušajte dobrim igrama i rezultatima ostvariti klupske ciljeve, a ne pisanju saopštenja sa mnoštvom loših argumenata i gramatičkih grešaka.

Manite se pritisaka i ucjena jer na takve stvari ćemo oštro reagovati, kao što nam je bila namjera u prethodnom saopštenju, a FK Borac je bio i biće sportska institucija bez političkih predznaka.

Direktor FK Borac Stanoja Štrbac

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net