САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Фудбалски клуб Борац издао је данас саопштење за јавност које је потписао предсједник Управног одбора Драшко Илић. Саопштење Вам преносимо у цјелости.

Већ првих дана преузимања Клуба од стране актуелног предсједника, Управе и директора нападнути смо од бивших функционера клуба, појединих новинара и навијача. Питамо се „Зашто“?

Да ли смо погријешили што смо донијели нови статут и ускладили га са статутом FIFA и UEFA?

Да ли смо погријешили што смо пред спортску јавност изнијели чисту слику у којој се клуб налази?

Да ли смо погријешили што смо уредили односе у радној заједници, као и у омладинској школи?

Да ли смо погријешили што смо ушли у процедуру изградње помоћних терена?

Да ли смо погријешили што на своје улазе постављамо бар код читаче и успостављамо потпуну контролу над приходима од улазница?

Да ли смо погријешили што смо платили казне Фудбалском савезу БиХ, за играче који су нас тужили и тиме спријечили суспензију клуба?

Да ли смо погријешили што смо се ријешили вишка играча који нису задовољалали потребни квалитет?

Да ли смо погријешили што смо исплатили 4 плате играчима прве екипе, 2 плате радној заједници и 2 плате тренерима омладинске школе?

Да ли смо погријешили што смо обавезе клуба за овај кратак период умањили за 1.300.000,00 КМ?

Да ли смо погријешили што смо направили репрограм са шестеро повјерилаца (Електрокрајина, Водовод, Чистоћа, Хотел Босна, Пореска управа, Станоја Штрбац, оп.а) и деблокирали рачун од поменутих?

Да ли смо погријешили што смо организовали скаут службу која већ сада ради на припреми за селектовање свих наших селекција за наредну сезону?

Да ли смо погријешили што смо донијели одлуку да израдимо све правилннике клуба потребне за његово функционисање?

Да ли смо погријешили што смо почели враћати углед клуба код привредних субјеката и надамо се будућих спонзора за све наше селекције?

Да ли смо погријешили што смо по први пут у историји клуба направили попис свега онога што му припада и евидентирали то у нашој архиви?

Да ли смо погријешили што смо уредили односе када је у питању документација између радне заједнице, књиговодственог сервиса, пословних банака, фонда ПИО и МИО, као и Пореске управе?

Ако фудбалска, спортска и сва друга јавност сматра да смо на погрешном путу, ова Управа која тек однедавно води овај клуб спремна је да прихвати одговорност и препусти да га воде неки други.

За све поменуте радње и негативности које су довеле до тренутног стања у клубу нису криви ни предсједник, ниједан члан управе, као ни директор клуба.

Ова управа није одговорна што клуб није обезбиједио лиценцу због претходно нагомиланих дуговања.

Ова управа није одговорна што до сада нису изграђени помоћни терени и што је каса клуба празна.

Ова управа жели само добро клубу а Ви процијените да ли она заслужује повјерење које је добила од своје Скупштине.

Предсједник УО ФК Борац Драшко Илић

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.