|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.03.2016. u 21:41

SAOPŠTENJE FK BORAC POVODOM ODLUKE DISCIPLINSKE KOMISIJE

Fudbalski klub Borac oglasio se večeras novim saopštenjem za javnost povodom odluke Disciplinske komisije FS BiH o suspenziji kluba zbog ranije nastalih dugovanja prema petorici bivših fudbalera Borca. Saopštenje Vam donosimo u cjelosti.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac, koji klubom rukovodi od 19. januara tekuće godine, zatekao je teško finansijsko stanje u klubu i enormna dugovanja koja su načinila prethodna rukovodstva, te se odmah krenulo sa saniranjem istih, ali i isplaćivanjem tekućih obaveza kako prema igračima i trenerima, tako i prema ostalim zaposlenim pojedincima u klubu, odnosno Radnoj zajednici.

Fudbalski klub Borac obaviještava javnost da je upoznat sa suspenzijom od odigravanja ligaških i kup-utakmica od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH zbog ranije nastalih i aktuelnoj upravi poznatih dugovanja prema petorici nekadašnjih fudbalera Borca: Borislavu Pilipoviću, Ivanu Kostiću, Mladenu Žižoviću, Marku Jevtiću i Stefanu Dujakoviću, a koja moraju da budu isplaćena do 31. marta tekuće godine. Takođe, Fudbalski klub Borac obaviještava sve svoje navijače i fudbalsku javnost da, nakon odluke Disciplinske komisije FS BiH, nema mjesta panici jer će dugovanja prema gore navedenim igračima biti isplaćena u naredna dva dana, zahvaljujući prihodu od sinoćnje utakmice protiv Partizana, tako da se odigravanje derbi utakmice 23. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, koja je planirana za 2. april u 18:30 časova, nijednog sekunda ne dovodi u pitanje, kao što se ne dovodi u pitanje ni nastavak redovnog izmirivanja tekućih obaveza.

Do kraja marta Fudbalski klub Borac na osnovu ranije nastalih dugovanja mora da plati oko 60 000 KM, a do kraja juna još 80 000 KM. S tim u vezi, planirano je da se već od sljedeće utakmice sa Sarajevom uplati dio od navedenih 80 000 KM, pa je zbog toga i podignuta cijena ulaznice za istočnu tribinu sa 2 na 4 KM, te za zapadnu sa 6 na 7 KM.

Fudbalski klub Borac se ovim putem iskreno zahvaljuje svim navijačima koji su sinoć podržali naše fudbalere na utakmici sa Partizanom i ujedno ih pozivamo da sa nama budu i sljedeće subote, kada klub bije novu tešku bitku za opstanak u Premijer ligi, da pomognu fudbalerima navijanjem sa tribina, ali i da kupovinom ulaznice za utakmicu pomognu u izmirenju gore navedenih obaveza.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net