САОПШТЕЊЕ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА БОРАЦ ПОВОДОМ ДОПИСА СИНДИКАТА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ФУДБАЛЕРА БиХ

Данас смо путем друштвених мрежа и средстава јавног информисања дошли до спознаје да је име нашег Клуба у веома ружном контексту споменуто у јавном саопштењу које је Синдикат професионалних фудбалера БиХ срочио и одаслао у јавни простор. У првом тренутку смо помислили да се ради о некаквом јефтином спину паланачког и кафанског новинарства испод нивоа жуте штампе, али када смо закључили да речено саопштење преносе портали који држе до себe и до јавно публиковане информације, нашем чуђењу није било краја.

Ево још увијек се полуотворених вилица у чуду чудимо, па се овако зачуђени и у дубокој невјерици питамо коме је у Синдикату пало на памет да олако даје оцјене и процјене, да оптужује, каља, блати и пријети а да за тако нешто нема ни грама аргумената а да не говоримо о правном утемељењу и процедуралним регулативама? У чуду се даље питамо зар једна таква организација која претендује да друштвеној дјелатности каква је професионално бављење фудбалом пружи једну значајну димензију кроз заштиту права професионалних фудбалера, нема макар правника приправника који би их спасио и заштитио од јавне бламаже, да не кажемо лупетања?

Наша зачуђеност је утолико већа што смо у тренутку појављивања Синдиката на бх.  фудбалском небу видјели једну позитивну могућност да се коначно синергијом свих релевантних тијела којима је бављење фудбалом занат одшркрину врата европских перспектива и еврофудбалских интеграција које би значиле бољи и квалитенији фудбал, више гледалаца, ТВ права и реклама и дакако више новца.

Како  јавност не бисмо доводили у заблуду из које би се могли извучи погрешни закључци, навешћемо само пар аргумената који у потпуности демантују све наводе из саoпштења Синдиката.

  • ФК Борац као првак Прве лиге Републике Српске још увијек није поднио званичну апликацију ФС БиХ за добијање лиценце за такмичење у Премијер лиги БиХ за сезону 2017/2018. Како апликација није поднесена, лиценца, треба ли то наглашавати, још није ни добијена. Овом приликом обавјештавамо Синдикат да ћемо званичну апликацији поднијети најкасније до краја текуће седмице па нека то мало пропрате.
  • У ФК Борац су, кроз његову дугу и богату историју, увијек играли и и даље ће играти врхунски фудбалски зналци. Тако је било и у протеклој сезони када смо се такмичили у Првој лиги Републике Српске а тако ће бити и наредне сезоне у Премијер лиги БиХ. Позивање професионалних фудбалера да не потписују уговоре са ФК Борац Бања Лука дјелује у најмању руку смјешно и дјетињасто.
  • У својој дугој и бурној историји ФК Борац је имао и успона и падова и тренутака прожетих тугом и разочарањем али и оних звјезданих прожетим радошћу и славом. Никада, баш никада кроз сву ту историју ФК Борац није дозволио нити да се у тузи понизи нити да га слава узнесе. Тако ће бити и убудуће, тако ће бити док Врбас тече.
  • ФК Борац има повјерење у рад органа и тијела ФС РС и Ф/НС БиХ, који ће, вјерујемо, на адекватан начин заузети став и одговорити на наводе из саопштења Синдиката.
  • Руководство ФК Борац, у оквиру својих овлаштења у административном и организацијском смислу, и играчки кадар ФК Борац на зеленом терену показаће и доказаће, као и безброј пута до сада, да се поштеним радом и стваралачким самопријегором могу постићи спортски резултати који ће учинити срећном многобројну армију наших фанова у Бањалуци, РС, БиХ и широм планете.
  • Руководство ФК Борац и његов играчки кадар позивају челне људе Синдиката да нас посјете у вријеме када они одреде, да се у непосредном разговору са људима који чине Клуб од редара и оружара до предсједника скупштине Клуба увјере какво је расположење и каква атмосфера влада у клубу.

И на крају, још једном ћемо се вратити на народне мудрости и умотворине које кажу да не пада снијег да би покрио бријег него да би звијери показале трагове, па ћемо рећи да мање-више знамо ко би могао да стоји иза свега овога. Протекла зима је била дуга и жестока и нема гдје није било ПОЛЕДИЦЕ. Али ево, отоплило је, мјесец је јун, а ПОЛЕДИЦА се још увијек понегдје јави. Та ПОЛЕДИЦА која незаслужено носи име Мирко предсједник је Синдиката професионалних фудбалера Србије и из неког само њему знаног разлога Великан из Платонове му је трн у оку, па је тако Мирко на поледицу насукао ни криве ни дужне своје колеге из комшијског Синдиката. Ништа нам друго не преостаје него да се од поледице штитимо и пазимо и током дугог топлог љета, како ми, тако и цијењене колеге из Синдиката професионалних фубалера БиХ.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.