|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.06.2017. u 10:17

SAOPŠTENJE FUDBALSKOG KLUBA BORAC POVODOM DOPISA SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA BiH

Danas smo putem društvenih mreža i sredstava javnog informisanja došli do spoznaje da je ime našeg Kluba u veoma ružnom kontekstu spomenuto u javnom saopštenju koje je Sindikat profesionalnih fudbalera BiH sročio i odaslao u javni prostor. U prvom trenutku smo pomislili da se radi o nekakvom jeftinom spinu palanačkog i kafanskog novinarstva ispod nivoa žute štampe, ali kada smo zaključili da rečeno saopštenje prenose portali koji drže do sebe i do javno publikovane informacije, našem čuđenju nije bilo kraja.

Evo još uvijek se poluotvorenih vilica u čudu čudimo, pa se ovako začuđeni i u dubokoj nevjerici pitamo kome je u Sindikatu palo na pamet da olako daje ocjene i procjene, da optužuje, kalja, blati i prijeti a da za tako nešto nema ni grama argumenata a da ne govorimo o pravnom utemeljenju i proceduralnim regulativama? U čudu se dalje pitamo zar jedna takva organizacija koja pretenduje da društvenoj djelatnosti kakva je profesionalno bavljenje fudbalom pruži jednu značajnu dimenziju kroz zaštitu prava profesionalnih fudbalera, nema makar pravnika pripravnika koji bi ih spasio i zaštitio od javne blamaže, da ne kažemo lupetanja?

Naša začuđenost je utoliko veća što smo u trenutku pojavljivanja Sindikata na bh.  fudbalskom nebu vidjeli jednu pozitivnu mogućnost da se konačno sinergijom svih relevantnih tijela kojima je bavljenje fudbalom zanat odšrkrinu vrata evropskih perspektiva i evrofudbalskih integracija koje bi značile bolji i kvaliteniji fudbal, više gledalaca, TV prava i reklama i dakako više novca.

Kako  javnost ne bismo dovodili u zabludu iz koje bi se mogli izvuči pogrešni zaključci, navešćemo samo par argumenata koji u potpunosti demantuju sve navode iz saopštenja Sindikata.

  • FK Borac kao prvak Prve lige Republike Srpske još uvijek nije podnio zvaničnu aplikaciju FS BiH za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2017/2018. Kako aplikacija nije podnesena, licenca, treba li to naglašavati, još nije ni dobijena. Ovom prilikom obavještavamo Sindikat da ćemo zvaničnu aplikaciji podnijeti najkasnije do kraja tekuće sedmice pa neka to malo proprate.
  • U FK Borac su, kroz njegovu dugu i bogatu istoriju, uvijek igrali i i dalje će igrati vrhunski fudbalski znalci. Tako je bilo i u protekloj sezoni kada smo se takmičili u Prvoj ligi Republike Srpske a tako će biti i naredne sezone u Premijer ligi BiH. Pozivanje profesionalnih fudbalera da ne potpisuju ugovore sa FK Borac Banja Luka djeluje u najmanju ruku smješno i djetinjasto.
  • U svojoj dugoj i burnoj istoriji FK Borac je imao i uspona i padova i trenutaka prožetih tugom i razočaranjem ali i onih zvjezdanih prožetim radošću i slavom. Nikada, baš nikada kroz svu tu istoriju FK Borac nije dozvolio niti da se u tuzi ponizi niti da ga slava uznese. Tako će biti i ubuduće, tako će biti dok Vrbas teče.
  • FK Borac ima povjerenje u rad organa i tijela FS RS i F/NS BiH, koji će, vjerujemo, na adekvatan način zauzeti stav i odgovoriti na navode iz saopštenja Sindikata.
  • Rukovodstvo FK Borac, u okviru svojih ovlaštenja u administrativnom i organizacijskom smislu, i igrački kadar FK Borac na zelenom terenu pokazaće i dokazaće, kao i bezbroj puta do sada, da se poštenim radom i stvaralačkim samoprijegorom mogu postići sportski rezultati koji će učiniti srećnom mnogobrojnu armiju naših fanova u Banjaluci, RS, BiH i širom planete.
  • Rukovodstvo FK Borac i njegov igrački kadar pozivaju čelne ljude Sindikata da nas posjete u vrijeme kada oni odrede, da se u neposrednom razgovoru sa ljudima koji čine Klub od redara i oružara do predsjednika skupštine Kluba uvjere kakvo je raspoloženje i kakva atmosfera vlada u klubu.

I na kraju, još jednom ćemo se vratiti na narodne mudrosti i umotvorine koje kažu da ne pada snijeg da bi pokrio brijeg nego da bi zvijeri pokazale tragove, pa ćemo reći da manje-više znamo ko bi mogao da stoji iza svega ovoga. Protekla zima je bila duga i žestoka i nema gdje nije bilo POLEDICE. Ali evo, otoplilo je, mjesec je jun, a POLEDICA se još uvijek ponegdje javi. Ta POLEDICA koja nezasluženo nosi ime Mirko predsjednik je Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije i iz nekog samo njemu znanog razloga Velikan iz Platonove mu je trn u oku, pa je tako Mirko na poledicu nasukao ni krive ni dužne svoje kolege iz komšijskog Sindikata. Ništa nam drugo ne preostaje nego da se od poledice štitimo i pazimo i tokom dugog toplog ljeta, kako mi, tako i cijenjene kolege iz Sindikata profesionalnih fubalera BiH.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net