САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Фудбалски клуб Борац огласио се данас саопштењем за јавност поводом објаве Синдиката професионалних фудбалера Независност на друштвеној мрежи Facebook у вези са дјеловањем Фудбалског клуба Борац. Саопштење Вам преносимо у цјелости.

Обраћамо Вам се поводом данашњих неаргументованих написа Синдиката професионалних фудбалера Независност на друштвеној мрежи Facebook у вези са дјеловањем Фудбалског клуба Борац. Споменути синдикат је на својој презентацији апеловао на своје чланове, односно фудбалере, да „у широком луку заобилазе Борац“ и да је „једино што може да им се деси је уцјена клупских функционера“, што свакако одбацујемо као неаргументовано.

Фудбалски клуб Борац дјелује као и сваки други клуб: као што постоје награде за постизање позитивних резултата, тако постоје и евентуалне казне у случају незалагања на терену, непрофесионалног односа према клубу или негативних исхода у резултатском смислу. Уколико се деси да било који појединац, без обзира да ли био фудбалер, члан стручног штаба, Радне заједнице или пак високи функционер, прекрши клупски Правилник, биће санкционисан како је прописано. Са друге стране, исти појединац може да потражи своја права код надлежног суда уколико се Борац огријешио од наведеног појединца.

У случају да се повећава или смањује плата неком од горе наведених појединаца, то неће бити урађено мимо закона и постојећих клупских аката.

Одговорно тврдимо да актуелно руководство од доласка на чело клуба 18. јануара 2016. године није прекршило законе и правилнике и самим тим не допуштамо да нас појединци, који се нису удостојили чак ни да се лично представе и кажу ко стоји иза спорног написа, оптужују за тешка дјела као што је уцјена.

С поштовањем,

Фудбалски клуб Борац Бањалука

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.