Саопштење за јавност: Борац и БСК на заједничком путу

У нову сезону Фудбалски клуб Борац и Фудбалски клуб БСК улазе раме уз раме са заједничким циљем-да постану јачи него икад.  

Након што је 19.септембра 2022.године стављен параф на уговор о заједничкој сарадњи куцнуо је час да слова на папиру прерарасту у дјела. 

У наредном периоду, а сходно раније постигнутом договору, два клуба заједничким снагама кренуће у реализацију многобројних пројеката, од којих су кључни они на развоју инфраструктуре на и око стадиона ФК БСК. 

ФК Борац учиниће све што је потребно да се фудбалска романтика врати на „Чаире“ и да наш БСК поново израсте у један од препознатљивих симбола бањалучког фудбала. 

Први корак ка томе је стварање свих предуслова за несметан рад како би у редовима БСК-а стасавале нове генерације играча и тренера, па тако већ наредног мјесеца започињу радови на изградњи нових терена са природном и вјештачком травом. 

ФК БСК добиће укупно четири терена, главни са природном травом, те три са вјештачком подлогом, а на овим теренима тренираће и селекције ФК Борац. 

На овај начин, заједничким снагама, допринијећемо даљем развоју фудбалске инфраструктуре у Бањалуци, неопходне за искорак ка свим будућим успјесима. 

Жеља свих нас је да Борац и БСК, раме уз раме, једно другом буду од користи и при руци, и да постану примјер успјешне сарадње на свим нивоима.

Жеља свих нас је да ФК БСК постане идеална средина за даљи напредак младих играча, средина у којој ће млади играчи добити прилику да докажу сав свој таленат и да на најбољи могући начин премосте најтежи пут у развоју играча-прелазак из омладинских у сениорске воде. 

ФК Борац даће пуну подршку, и играчки, и тренерски, у остваривању тог циља, а увјерени смо да ће се о фудбалу који се игра на „Чаирама“ тек причати. 

ФК БСК у наредној сезони враћа се у прволигашки караван Републике Српске. 

Играчки кадар биће састављен од младих фудбалера из бањалучке регије, а за новог шефа стручног штаба именован је Бојан Пузигаћа који ће 3.јула одрадити први тренинг са екипом. 

Уводни дио припрема биће обављен у Бањалуци, а потом слиједи одлазак на Влашић. 

Све ово су тек први кораци на нашем заједничком путу, а чека нас пуно посла како би се обистиниле ријечи с почетка-да постанемо јачи него икад. 

Уз јак Борац, јак и БСК!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.