САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ СЛУЧАЈА „БОРИС РАСПУДИЋ“

У протеклих неколико дана у медијима и граду се дигла велика прашина по објављивању клупске трансфер-листе, на којој се нашло име тренутног капитена Борца Бориса Распудића. С обзиром да је цјелокупна ситуација у великој мјери погрешно интерпретирана, сматрамо да смо дужни да разјаснимо све постојеће недоумице.

Прије свега, фудбалска јавност у Бањалуци треба да зна да нам је свима жао због новонастале ситуације око Бориса Распудића. Нико не треба да нам наглашава о каквом се фудбалеру и човјеку ради и изузетно цијенимо све што је Борис Распудић учинио за Борац, „гинући“ на зеленом терену дуги низ година.

По објављивању трансфер-листе клуба, бањалучка фудбалска јавност махом је стала на једну страну, без провјере аргумената друге. Наиме, у току прекјучерашњег и јучерашњег дана, поједини чланови клупског руководства звали су Бориса Распудића неколико пута и нудили му посао у клубу. Распудић је понуду одбио, уз напомену да жели још да игра те да има одређене понуде клубова из Премијер лиге БиХ и Прве лиге Републике Српске, али да постоји могућност да након играчке каријере дође до договора по том питању. Што се Фудбалског клуба Борац тиче, наша понуда за посао у клубу увијек ће бити на снази.

Даље, у медијима се појавила информација да је Распудићу забрањено да игра у посљедњем колу на утакмици против Широког Бријега. Распудићу је, исто тако, јуче и прекјуче понуђено да наступи и на достојан начин се опрости од навијача Борца, али је та понуда такође одбијена, уз Распудићеве ријечи да „не жели да погази своје ријечи које је изрекао, као ни самог себе“.

Изнијели смо горе наведене чињенице у јавност јер сматрамо да је логично и основно у информисању јавности да се чује и друга страна приче. На крају, напомињемо и понављамо, Борису Распудићу нису нити ће икад бити затворена врата на Градском стадиону.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.