САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Иако органи ФС БиХ на разне начине покушавају да зауставе ФК “Борац” на путу до резултатског циља који је дефинисао Управни одбор Клуба, искрено вјерујемо да ће се о шампионској титули и трофеју побједника Купа БиХ одлучивати на травнатом тепиху, а никако иза кулиса, као што има наговјештаја и поступака који наводе на такве закључке.

Бочни ударци против Клуба долазе из Фудбалског савеза БиХ, од службених лица, па чак и клубова који су у органима ФС БиХ инсталирали своје људе.

Другачије не може да се протумачи одлука Дисциплинске комисије ФС БиХ којом се бившем играчу Зорану Декету треба исплатити 25.600 марака.
Узалуд је ФК “Борац” доказивао да та одлука није заснована на правним темељима и да су у цијели случај прсте уплели појединци из ФС БиХ, чије СМС поруке круже по Бањој Луци. Вјерујемо да ће надлежни органи утврдити да ли моћници из ФС БиХ имају мотив да заступају страну Зорана Декета.

Ми се о томе сада нећемо изјашњавати.
Ми ћемо само приложити доказ надлежног органа Републике Српске који је установио да су обавезе по основу професионалног уговора Зорана Декета за доприносе износе 7.004,64 марке. Ко је, молимо вас, и на који начин установио да “Борац” по том основу дугује 25.600 КМ?
И коме би требало уплатити тај новац! Ко покушава да рекетира “Борац”. То ћемо вам ускоро саопштити…

Правна комисија ФС БиХ је саопштила да је одлука Дисциплинске комисије у случају Декет правно непроводива и да “Борац” само треба да достави доказ да је “спорни играч” обухваћен репрограмом који је склопљен са Пореском управом. Ништа више. “Борац” је то доставио, али опет ФС БиХ не мијења своју одлуку. На основу тог репрограма “Борац” је добио лиценцу за учешће у европским такмичењима и за наступе у Премијер лиги БиХ.

Тај исти ФС БиХ је репрограмирао своје обавезе по основу пореза и доприноса и то је, наравно, легално. А ако то исто учини бањалучки “Борац” то је нелегално!!!

Тај исти савез је у мају издао сертификат “Борцу” за такмичење у Премијер лиги БиХ и констатовао да “Борац” нема приспјелих а неизмирених обавеза према играчима и ванбуџетским фондовима. Одакле данас дупли аршини? Због резултата, злобе, зависти…

Очито да људи у ФС БиХ нису очекивали да ће “Борац” бити кандидат за титулу и да ће имати снаге да брани трофеј Купа БиХ.

Ми ћемо након посљедњег упозорења ФС БиХ против фудбалских челника Савеза поднијети тужбу Суду БиХ за кривично дјело злоупотребу службеног положаја и помагања у кривичном дјелу стицања противправне имовинске користи.

Дисциплинска комисија ФС БиХ је у претходном периоду под пријетњом суспензије приморала “Борац” да ФК “Сутјеска” из Фоче плати 24.000 КМ као накнаду за тренирање играча Дејана Рашевића, иако је то супротно фудбалским прописима. По правилима клуб у коме је играч поникао (у овом случају ФК “Сутјеска”) има право на накнаду за тренирање играча уколико први професионални уговор потпише до своје 23. године. “Борац” је с Рашевићем потписао уговор када је он имао 24,5 година и упркос прописима морао је, по вољи моћника, платити 24.000 КМ! Ко то свјесно крши властите прописе и због чега, питање је сад.

Срамно је и суђење које је “Борац” имао на дербију у Сарајеву. Спортска јавност је имала прилику да посредством ТВ БиХ види како је арбитража била усмјерена против клуба из Бање Луке. А најжалосније је што су такве судије добиле пролазне оцјене и што ће у сљедећим утакмицама суђењем директно утицати на судбину “Борца” и кројити табелу Премијер лиге БиХ. Да није превише?!

ФС БиХ шаље јасну поруку: “Борац” ће, иако је играчки најквалитетнија екипа у Премијер лиги БиХ, бити заустављен на путу ка титули.

Томе у прилог иде и напад на навијаче у Сарајеву који су брутално претучени. То Савез не жели да види и чује. Значи, порука је, навијачи “Борца” не партите свој клуб на гостовањима, иначе ћете добити батине, разбићемо вам главе, леђа, тућемо вас палицама, моторолама, моткама…
Да ли некоме смета што је “Борац” уз помоћ Владе РС и Административне службе Града Бања Лука обезбиједио европске услове на Градском стадиону, добио лиценцу за такмичење у евро-куповима, да ли некоме смета што на утакмицама у Бањој Луци нема инцидената…

“Борац” остаје борац!

УПРАВНИ ОДБОР

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.