|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.09.2010. u 18:00

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac, održanoj danas u Banjoj Luci, raspravljalo se radu omladinske škole fudbala, koja bi, kako je zaključeno, trebalo da bude okosnica za stvaranje vlastitog igračkog kadra.

Upravni odbor će učiniti sve da obezbijedi potrebne preduslove za kvalitetan i profesionalan rad klupske omladinske škole. Program organizacione strukture klupske omladinske škole prezentovao je šef škole Velimir Stojnić.

Borac u ovom trenutku ispunjava zahtjeve Fudbalskog saveza BiH kada je u pitanju takmičenje kadeta i juniora u omladinskoj Premijer ligi. Šef stručnog štaba prvog tima Vlado Jagodić izrazio je želju da se od iduće polusezone oformi “B” tim Borca, sastavljen od igrača do 21 godine. Rukovodstvo “Borca” će ovih dana otpočeti razgovore sa banjolučkim klubovima koji se takmiče u ligama Republike Srpske, kako bi u nekom od njih igrali fudbaleri Borca koji izađu iz omladinske škole, a nemaju mjesta u prvom timu. Njihov rad bi bio pod stručnim nadzorom Borčevih trenera.

– Uz popravljanje koordinacije i komunikacije, i profesionalnog odnosa cilj omladinske škole je da ona budu budućnost Borca. Želimo da osnažimo rad među najmlađim kategorijama, da usavršavamo naše trenere i školujemo igrače koji će ostvariti zavidne karijere ne samo u BiH već i u inostranstvu – rekao je predsjednik FK Borac Srđan Šuput.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net