САША КАЈКУТ: Преданим радом до великих резултата 

У „црвено плавим“ редовима стекао је фудбалско име и презима, а недавно га је запала улога да своје богато искуство стечено и по иностраним теренима преноси на Борчеве омладинце. 

Саша Кајкут именован је за директора омладинске школе ФК Борац и поручује да му је допао задатак пун одговорности који је спреман да изнесе на прави начин. 

Бројни су планови, све са циљем да омладинска школа настави свој даљи развој. 

„Морам да се захвалим ФК Борац на указаном повјерењу и надам се да ћу га оправдати преданим радом. Увијек може боље и трудићу се да, заједно са својим сарадницима, доносимо одлуке које ће допринијети томе да омладинска школа настави свој даљи напредак. Бројни су планови пред нама и желимо да их реализујемо све са циљем да наша дјеца имају најбоље могуће услове за развој свог фудбалског талента.“, каже Кајкут. 

За даљи напредак неопходан је и развој инфраструктуре, а један од главних циљева у будућности је својеврсна реорганизација омладинске школе по узору на оно што се ради у клубовима широм Европе.

„Клупско руководство има визију да наша омладинска школа буде трансформисана у Академију ФК Борац по узору на оно што се може видјети по бројним европским клубовима. Највећа ставка у томе је побољшање инфраструктуре. Ми, већ сада, можемо да најавимо да ће наша омладинска школа добити четири нова терена, око стадиона ФК БСК са којим имамо уговор о пословно – техничкој сарадњи и која већ даје своје резултате, али и изградњу интерната у којем би наши омладинци проводили своје вријеме. Тако би сви наши омладинци били под стручним надзором, добили би услове за несметан рад и били би фокусирани, у потпуности, на свој фудбалски развој.“ прича Кајкут. 

У омладинску школу ФК Борац добродошли су сви млади, талентовани, фудбалери који желе да носе „црвено плави“ дрес. 

Саша Кајкут истиче да је наш клуб одавно препознат као одлична средина за развој фудбалског талента. 

„Наша омладинска школа је отворена за све оне малишане који желе да тренирају у ФК Борац. Ми желимо да свако дијете, и са бањалучке регије, али и шире, да прихватимо као дио наше фудбалске породице. Мишљења сам да је то једини исправан пут. Рад са млађим категоријама захтијева пуно одговорности и на нама је да тако радимо у будућности. Ово поднебље је пуно спортског талента и не мањка нам талентоване дјеца у свијету фудбала. Од круцијалне је важности да унаприједимо своју инфрастуктуру, стручни рад и да свим малишанима дамо шансу да развију таленат и постану професионални фудбалери.“ каже Кајкут. 

Пречац ка успјеху не постоји. 

Осјетио је то и на својој кожи, па поручује да једино напоран рад доноси резултат. 

Не либи се Кајкут да укаже и на проблем који је одавно узео маха-утицај друштвених мрежа и модерних технологија.

„Рад, рад и само рад. То једини пут ка успјеху. Када се сјетим помоћног терена на којем је тренирала моја генерација и када поредим услове за тренинг данас то су, малтене, два свијета. Ипак, нама тада није било важно да ли је сунце, киша, снијег или блато. Тренирали смо у пјеску, а била нам је важна љубав ка фудбалу и да се лопта котрља. Из моје генерације изашло је неколико фудбалера који су направили одличне каријере. Данас је, по мени, највећи проблем за дјецу велики утицај социјалних мрежа и интернета. Дјеца губе фокус који је по мени од велике важности за успјех у било чему. Сматрам да дјеца данас губе превише времена на друштвеним мрежама, видео игрицама, модерним технологијама и да неповратно губе драгоцјено вријеме. Понављам, једини рецепт за успјех је рад.“ Каже Кајкут. 

Уз проблем са модерним технологијама присутан је и онај који стварају „ловци на таленте“.

„Велики проблем данашњег фудбала су и бројни менаџери који родитељима обећавају куле и градове, а често им причају нереалне приче и стварају лажну слику о свему. То је велики проблем , али смо спремни и са тим да се ухватимо у коштац и да заштимо нашу дјецу од тога.“ каже Кајкут. 

Кајкут, за крај, поручује да наша омладинска школа наставља да пише странице здраве, спортске, приче која за циљ има да што више оних који су први пут заиграли фудбал у Платоновој улици једног дана буду на понос ФК Борац. 

„Наша омладинска школа крцата је талентом и потенцијал је огроман. Ми ћемо се трудити да својим преданим радом, одговорним односом према њима, задржимо свако талентовано дијете у својим редовима. Жеља нам да од њих направимо прије свега добре људе, а онда и врхунске спортисте, те да створимо играче који ће сутра бити носиоци игре сениорског погона ФК Борац. На нама је да радимо на томе.“ рекао је Кајкут

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.