|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 05.05.2012. u 19:20

SLOBODA – BORAC 0:1

Golom Saše Kajkuta u 68. minuti Borac je došao do minimalne, ali izuzetno važne prvenstvene pobjede. Izabranici Slaviše Božičića su napravili možda i odlučujući korak u borbi za poziciju koja vodi na evropsku scenu. Odlično je Borac otvorio meč, imali su inicijativu i prijetili domaćinu u nekoliko navrata. Treba istaći da je utakmicu posmatralo blizu 5.000 posjetilaca, koji su došli da podrže Tuzlake. Pred kraj prvog dijela Sloboda je imala dvije šanse, ali ih nisu iskoristili Šmigalović i Mešanović, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

I u nastavku Sloboda je dominirala i stvarala prilike. Međutim, napadači domaće ekipe nikako nisu uspjevali savladati izvrsnog Lučića, a kazna za promašaje stigla je u 68. minuti, kada je Saša Kajkut lijepim udarcem sa oko 18 metara u donji desni ugao pogodio za veliku radost Banjalučana.

Do kraja susreta Tuzlaci su vršili određeni pritisak ka golu Borca, ali promjene rezultata nije bilo. Sloboda je ovim porazom, uz već otpisanu Kozaru, postala putnik u niži rang takmičenja.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net