„SPORTSKI DAN“ ODUŠEVIO BANJALUČKE MALIŠANE

„Sportski dan“ privukao je mališane sa svih strana Banjaluke, a pomoćni teren podno sjeverne tribine pretvorio se u veliko igralište.

Dok su jedni igrali fudbal, drugi su se svojski trudili da savladaju raznorazne prepreke na poligonu vještine, a treći su se zabavljali uz atletiku.

Lopte su se latili i naši prvotimci koji su, pristiglim mališanima, uz druženje i fotografiju za uspomenu, pokazali i djelić svoje fudbalske vještine.

Uz prvotimce, kao pravi domaćini pokazali su se i naši fudbaleri iz omladinskih selekcija, a uskoro će svi oni, dobiti priliku da zaigraju i na novom, hibridnom terenu.

„FK Borac i naš Gradski stadion dobio je novi teren koji je izgrađen po najmodernijim tehnološkim standarima. Sa ovim terenom kvalitet igre se podiže na jedan viši nivo, a navijači i svi koji dođu na stadion dobiće jedan potpuno novi ugođaj posmatranja utakmica. Naši fudbaleri, ali i naši atletičari, koji će uskoro da dobiju novu stazu sada imaju odlične uslove za rad,a  od njih tražimo samo jedno-da nas obraduju novim pobjedama“, poručio je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac

Privedeni su kraju radovi na postavljanju hibridne podloge, a otpočeli su oni na obnobi atletske staze.

Gradski stadion „broji sitno“ do svog novog ruha, a prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković, kaže da Banjaluka zaslužuje da fudbalski hram sporta bude na ponos svima.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo organizovali „Sportski dan“ u Banjaluci. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna. Iskoristiću priliku da se, u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske, zahvalim Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH na podršci koju pruža Fudbalskom savezu Republike Srpske, ali i bez čije pomoći novi izgled Gradskog stadiona u Banjaluci ne bi bio moguć. U narednom periodu, trudićemo se da ovaj fudbalski hram dovedemo u još ljepše stanje kako bi FK Borac mogao da igra najveće evrpske utakmice.“ poručio je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

Na „Sportski dan“ pristigao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH koji je poručio da je Banjaluka uvijek bila i biće grad sporta. Želja mu je, kaže, da svi banjalučki sportisti nižu uspjehe u budućnosti.

„Radujem se novom terenu na stadionu i atletskoj stazi, ali najviše se radujem ovoj dječijoj, veseloj graji koja dolazi od njih. To je nešto najljepše što čovjek može da čuje i da zna da u Banjaluci postoji sport. Želim Banjaluku koja će biti šampion u mnogim sportovima, od fudbala preko rukometa do boksa. Želim vama, u FK Borac, na vama je da igrate i budete najbolji, a na nama je da vam obezbijedimo sve što vam treba. Borac i Banjaluka zaslužuju vrhunska sportska dostignuća. Želim da čestitam i vama atletičarima. Bili ste dovoljno istrajni da dođe do relizacije ovog projekta.“ rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.