СРЂАН ШУПУТ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК БОРЦА

Срђан Шупут, досадашњи потпредсједник Фудбалског клуба Борац, на данашњем засједању Скупштине клуба именован је за новог предсједника овог клуба. Шупут ће на функцији првог човјека Великана из Платонове наслиједити Слободана Радуља, који је, како је већ познато, поднио оставку.

Одлука је донесена једногласно, уз пуно разумијевање досадашњег предсједника Слободана Радуља и градоначелника Бањалуке Слободана Гаврановића. Овим се наставља континуитет рада постојећег Управног одбора у изузетно тешкој економској ситуацији у клубу. На данашњој сједници Скупштине усвојен је и оперативни план рада клуба у сљедећој сезони, који тачно говори шта и како Управни одбор треба да ради – рекао је нови предсједник Борца Срђан Шупут.

Шупут је посебно истакао како је у припреми Закон о спорту, који би требало да омогући Борцу, али и осталим спортским клубовима, да изађу из кризе у којој се тренутно налазе.

Имам информацију да је закон у припреми и он би требало да помогне клубовима да успјешније послују. Приватизација или јавно-приватно партнерство су могућа рјешења, али клубови, па и Борац, морају да имају титулара и то мора да буде дефинисано до краја ове или почетком сљедеће године – нагласио је Шупут, који је такође рекао да ће на наредној сједници УО у ово тијело бити кооптиран још један члан, који ће у пуном капацитету учествовати у раду Управног одбора.

Оно што свакако треба истаћи јесте да је фудбалерима, који се налазе на припремама на Балкани, исплаћена једна плата.

Сада већ бивши предсједник клуба Слободан Радуљ посебно истиче позитиван став чланова Скупштине према досадашњем раду управе клуба. Према његовим ријечима, Скупштина клуба је оцијенила да је управа преузела клуб у изузетно тешком тренутку и да су направљени одређени позитивни помаци.

Иначе, иако је било најављено да ће се на данашњој сједници Скупштине разматрати и прједлог новог Статута клуба, који ће бити у складу са Статутом ФС РС и ФС БиХ, та тачка је скинута са дневног реда.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.