|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 18.07.2013. u 17:07

SRĐAN ŠUPUT NOVI PREDSJEDNIK BORCA

Srđan Šuput, dosadašnji potpredsjednik Fudbalskog kluba Borac, na današnjem zasjedanju Skupštine kluba imenovan je za novog predsjednika ovog kluba. Šuput će na funkciji prvog čovjeka Velikana iz Platonove naslijediti Slobodana Radulja, koji je, kako je već poznato, podnio ostavku.

Odluka je donesena jednoglasno, uz puno razumijevanje dosadašnjeg predsjednika Slobodana Radulja i gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića. Ovim se nastavlja kontinuitet rada postojećeg Upravnog odbora u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji u klubu. Na današnjoj sjednici Skupštine usvojen je i operativni plan rada kluba u sljedećoj sezoni, koji tačno govori šta i kako Upravni odbor treba da radi – rekao je novi predsjednik Borca Srđan Šuput.

Šuput je posebno istakao kako je u pripremi Zakon o sportu, koji bi trebalo da omogući Borcu, ali i ostalim sportskim klubovima, da izađu iz krize u kojoj se trenutno nalaze.

Imam informaciju da je zakon u pripremi i on bi trebalo da pomogne klubovima da uspješnije posluju. Privatizacija ili javno-privatno partnerstvo su moguća rješenja, ali klubovi, pa i Borac, moraju da imaju titulara i to mora da bude definisano do kraja ove ili početkom sljedeće godine – naglasio je Šuput, koji je takođe rekao da će na narednoj sjednici UO u ovo tijelo biti kooptiran još jedan član, koji će u punom kapacitetu učestvovati u radu Upravnog odbora.

Ono što svakako treba istaći jeste da je fudbalerima, koji se nalaze na pripremama na Balkani, isplaćena jedna plata.

Sada već bivši predsjednik kluba Slobodan Radulj posebno ističe pozitivan stav članova Skupštine prema dosadašnjem radu uprave kluba. Prema njegovim riječima, Skupština kluba je ocijenila da je uprava preuzela klub u izuzetno teškom trenutku i da su napravljeni određeni pozitivni pomaci.

Inače, iako je bilo najavljeno da će se na današnjoj sjednici Skupštine razmatrati i prjedlog novog Statuta kluba, koji će biti u skladu sa Statutom FS RS i FS BiH, ta tačka je skinuta sa dnevnog reda.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net