СРАМАН ПОРАЗ БОРЦА

У посљедњој овосезонској утакмици фудбалери Борца су угостили екипу Травника, која је тражила бод(ове) спаса на Градском стадиону. Тренер домаћих Винко Мариновић је након дужег времена имао све играче у протоколу, тако да је извео на терен, у овом тренутку, најјачи састав.

Ништа се посебно није дешавало све до 18. минуте, када је постигнут водећи гол за домаће. Одлична акција коју је рутински завршио Граховац, маниром расног стријелца је пребацио Нурковића и лопта се од стативе одбила у мрежу. Пет минута касније Ђајић је дугом лоптом са своје половине пронашао Предраговића, чији ударац без проблема зауставља Нурковић.

Затим је Дујаковић улетио искоса са десне стране у казнени простор гостију и силовито шутирао, Нурковић је то одбранио, а у наставку акције Хелвида је покушао изнијети лопту из казненог простора, међутим урадио је то руком и судија Живковић је показао на 11 метара. Сигуран реализатор казненог ударца био је Грујић. Резултатом 2: 0 је завршено прво полувријеме, а на почетку другог дијела тренер гостију Бајрић је извршио двије измјене. Умјесто Хасечића и Хелвиде у игру су ушли Адриано и Нухић.

Запријетили су гости послије прекида, Ћурић је одлично убацио лопту у шеснаестерац Борца, Јусић је био највиши у скоку, али је Авдукић избацио лопту у корнер. И онда у два минута два гола који постижу гости. Прво је Ђајић у казненом простору оборио Лаштру, а прецизан са 11 метара је био капитен Дудић. Одмах у сљедећем нападу добра комбинација Травничана коју рутински завршава Адриано. Недуго затим Борац је остао са десет играча јер је искључен Субић.

Потпуни резултатски преокрет десио се у 73. минути када је Дудић постигао гол из слободног ударца за 2:3. До краја сусрета судија Живковић је показао још по три жута картона на обје стране, већих прилика за постизање гола није било, тако да су Травничани остварили побједу вриједну опстанка у елитном друштву.

БОРАЦ – ТРАВНИК 2:3 (2:0)

стријелци: 1:0 Граховац (18.), 2:0 Грујић (45.), 2:1 Дудић (50.), 2:2 Адријано (52.), 2:3 Дудић (73.), стадион: Градски, гледалаца: 1500, судија: И. Живковић (Орашје), жути картони: Ђајић, Си. Дујаковић, Ханџић, Журжинов, Граховац (Борац), Хелвида, Терзић, Адријано, Ћурић (Травник), црвени картон: Субић (Борац).

БОРАЦ: Авдукић, Си. Дујаковић, Ђајић, Јевтић, Субић, Граховац, Радуловић (од 73. Журжинов), Жижовић, Предраговић (од 65. Жарић), Грујић, Ханџић.

ТРАВНИК: Нурковић, Терзић (од 72. Сеферовић), Јусић, Ћурић, Дудић, Н. Варупа, Хелвида (од 46. Нухић), Хасечић (од 46. минуте Адријано), Лаштро, Садиковић, Карић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.